Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μια ανεπιθύμητη συγχώνευση στην Πολωνία!!

Το τοπίο του πολωνικού ποδοσφαίρου άλλαξε την περασμένη βδομάδα, με την ανακοίνωση της εξαγοράς της Πολόνια Βαρσοβίας από αυστριακή εταιρία. Ο εν λόγω όμιλος συνδέεται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του προέδρου της GKS Κατοβίτσε που αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Πολωνίας.
Μια ανεπιθύμητη συγχώνευση στην Πολωνία
Οι δύο ομάδες πρόκειται να συγχωνευτούν υπό την ονομασία KP Κατοβίτσε και η νέα ομάδα θα αγωνιστεί στη θέση της Πολόνια στην Ekstraklasa, η οποία είναι η κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Αυτό που δεν έχει διευθετηθεί είναι το που θα στεγάζεται ο σύλλογος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ομάδων. Το γήπεδο της GKS Κατοβίτσε δεν πληροί της προϋποθέσεις λειτουργίας της πρώτης κατηγορίας, ενώ ανήκει στην τοπική αρχή, η οποία ενδεχομένως να διαφωνήσει με τη χρήση του γηπέδου από τη νέα ομάδα.
Η KP Κατοβίτσε ίσως χρειαστεί να αναζητήσει νέα στέγη εκτός της βιομηχανικής περιοχής της Άνω Σιλεσίας. Μια από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να μοιραστεί το γήπεδο με της Χούτνικ Κρακοβίας.
Το που θα στεγαστεί όμως το προϊόν συγχώνευσης των δύο συλλόγων διόλου απασχολεί τους φιλάθλους που βλέπουν αυτή την κίνηση ως ακόμα ένα πλήγμα στην αξιοπιστία του πολωνικού ποδοσφαίρου και οι αντιδράσεις τους δεν προκαλούν καμία έκπληξη.
Η Πολόνια Βαρσοβίας, ένας εκ των παλαιότερων συλλόγων στην Πολωνία, που πέρυσι γιόρτασε τα εκατό χρόνια από την ίδρυση του, θα εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρική χάρτη μέσα σε μια νύχτα. Η ομάδα της Βαρσοβίας είχε στεφθεί πρωταθλήτρια δύο φορές στην ιστορία της με το πιο πρόσφατο πρωτάθλημα το 2000. Το καλύτερο που μπορούν να ελπίζουν οι φίλαθλοι της Πολόνια είναι μια αντίστοιχη FC Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ που θα ξεκινήσει από την τέταρτη κατηγορία. Πάντως ο πρόεδρος της Πολόνια, Γιόσεφ Βογιεκόφσκι έχει δεχθεί εκατοντάδες γράμματα διαμαρτυρίας, τα οποία έχουν δημοσιευτεί και στο διαδίκτυο.
Αρκετοί οπαδοί από το εξωτερικό έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους στους υποστηρικτές της Πολόνια, των οποίων η βοήθεια στην υποδοχή όσων ταξίδεψαν στη Βαρσοβία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 ήταν πολύ σημαντική. Και στο Κατοβίτσε οι φίλοι της GKS δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό της για τη συγχώνευση που είναι στα σκαριά.
Την προηγούμενη Τετάρτη 500 οπαδοί της ομάδας δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου να φύγουν από τα αποδυτήρια για μερικές ώρες ενώ συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους έξω από το γήπεδο του προέδρου Τουλάχιστον ένας παίκτης της GKS έχει δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει στη νέα ομάδα καθώς έχει δεχθεί απειλές θανάτου από τους χούλιγκαν της ομάδας!
Για την συγχώνευση και την παροχή άδειας συμμετοχής στην Ekstraklasa την επόμενη σεζόν απομένει η επικύρωση από την πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, οι υψηλά ιστάμενοι των δύο συλλόγων δεν πρόκειται να απαλλαγούν από τους εξαγριωμένους φιλάθλους της Πολόνια και της GKS Κατοβίτσε, που βλέπουν το ποδόσφαιρο διαφορετικά από την ψυχρή λογική των διοικούντων.

πηγή: Othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: