Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πού να γίνονταν και περισσότερα ντόπινγκ κοντρόλ!!

Έχουν σκάσει δυο, τρία κρούσματα τον τελευταίο καιρό, με πιο θορυβώδες αυτό του Χονδροκούκη. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν γίνονταν και πολλοί έλεγχοι.
Πού να γίνονταν και περισσότερα ντόπινγκ κοντρόλ!
Είναι κοινό μυστικό ότι το ελληνικό αντιντόπινγκ κοντρόλ κάνει μόνο τα τυπικά εδώ και ένα, δυο χρόνια.
Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες και στο αντιντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ, δειγματολήπτες, εργαστήριο κλπ.), με συνέπεια να κινδυνεύει η χώρα μας και με τιμωρίες από την WADA επειδή δεν κάνει όσα πρέπει.

Τις καμπάνες, βέβαια, τις απέφυγε η χώρα μας, όμως και πάλι οι έλεγχοι είναι κατά πολύ λιγότεροι συγκριτικά μ’ αυτούς που γίνονταν προ κρίσης. Ούτε οι τακτικοί σε όλα τα σπορ είναι ίδιοι, ούτε τα αιφνιδιαστικά ντόπινγκ κοντρόλ. Κι αυτό συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια. Γι’ αυτό κι αναφέραμε ότι γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι έλεγχοι. Είναι θέμα κόστους, κυρίως.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Χονδροκούκης δεν πιάστηκε θετικός από έλεγχο που έγινε από τις ελληνικές αρχές, αλλά από την WADA.

Σκεφτείτε, λοιπόν, τι θα γινόταν αν στην Ελλάδα είχαμε τους ελέγχους που κάναμε το 2004, το 2005, το 2008 κλπ. Όταν σκάνε τόσα κρούσματα ακόμα κι έτσι, τι θα συνέβαινε αν ήταν αυξημένα τα τεστ; Και πόσους ακόμα θα έπαιρνε η μπάλα;

πηγή: sportdog.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: