Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Τσεκάρει» Τάουπ και Κάστελαν!!

Η «σιγή ασυρμάτου» του Άγγελου Χαριστέα στην πρόταση συνεργασίας, που του έχουν καταθέσει οι άνθρωποι του Άρη, οι οποίοι του έδωσαν διορία ως το βράδυ της Τετάρτης για να απαντήσει, καταδεικνύει όλο και περισσότερο ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής του στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, μην έχοντας άλλα χρονικά περιθώρια να περιμένουν τον Χαριστέα, που προφανώς κάτι ψάχνει ή περιμένει από το εξωτερικό, έχουν ενεργοποιήσει το plan B, εξετάζοντας τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν στα χέρια τους για τη θέση του επιθετικού. Από την αναζήτηση φαίνεται να έχει προκύψει μία καλή περίπτωση από την χώρα της «τουλίπας». Ο λόγος για τον Τζακ Τάουπ, ο οποίος την περσινή σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Β΄ Ολλανδίας με 20 γκολ. Ο 29χρονος επιθετικός, με ύψος 1.86μ., που αγωνίζεται ως κλασικός φορ περιοχής, ανήκει στην Φόλενταμ, με την έχει καταγράψει σχεδόν όλα τα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του και αποτελεί τον μεγάλο «μπόμπερ» της την τελευταία δεκαετία, με περισσότερα από 100 γκολ σε διακόσιες και πλέον συμμετοχές στην πρώτη και κυρίως τη δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ο άλλοτε διεθνής με την Εθνική εφήβων της Ολλανδίας U21 (το 2003) προτάθηκε στους «κίτρινους» από ατζέντη με τον οποίο συνεργάστηκαν σε περιπτώσεις απόκτησης ποδοσφαιριστών και την περσινή σεζόν και αξιολογήθηκε ως ενδιαφέρουσα, τόσο λόγω των χαρακτηριστικών του ποδοσφαιριστή και της έφεσης που παρουσιάζει στο σκοράρισμα όσο και λόγω του προσιτού κασέ του, το οποίο είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Άρη για τον επιθετικό.

Ο Τάουπ, με πολύ γεμάτες χρονιές την τελευταία τριετία με την Φόλενταμ και αρκετά γκολ στο ενεργητικό του (η παραγωγικότερη σεζόν του ήταν το 2007-08 με 26 γκολ σε 35 ματς, όταν η Φόλενταμ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Β΄ Ολλανδίας και εκείνος ξανά πρώτος σκόρερ της κατηγορίας), δεν έχει αποπειραθεί ως τώρα να βγει από τα ολλανδικά σύνορα, αλλά φαίνεται ότι είναι ανοιχτός στο ν΄ αγωνιστεί στο εξωτερικό, έπειτα από μία μακρά παρουσία στην Φόλενταμ, η οποία τον δεσμεύει με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2013, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θ΄ αποτελέσει εμπόδιο για τη συνεργασία του με τον Άρη, εφόσον η περίπτωσή του προκριθεί από τον Μάκη Κατσαβάκη και τα μέλη της διοίκησης.

Who is who

Όνομα Τζακ Τάουπ
Ημ. Γέννησης 23/8/1983
Ύψος 1,86 μ.
Βάρος 76 kg.

Σεζόν Ομάδα Κατηγορία Αγ. Γκολ

2002-03 Φόλενταμ Β 18 7
2003-04 Φόλενταμ Α 28 7
2004-05 Γκρόνινγκεν Α 11 -
2005-06 Φόλενταμ Β 33 15
2006-07 Φόλενταμ Β 30 10
2007-08 Φόλενταμ Β 35 26
2008-09 Φόλενταμ Α 25 6
2009-10 Φόλενταμ Β 38 17
2010-11 Φόλενταμ Β 29 9
2011-12 Φόλενταμ Β 28 20

Κάστσελαν για τα χαφ

Η προηγούμενη απόπειρα του Άρη να «τσεκάρει» ποδοσφαιριστές από το Μαυροβούνιο δεν απέφερε αποτελέσματα, καθώς οι και που παρακολούθησε ο Μιχαλήτσος δεν κρίθηκαν κατάλληλοι για μια από τις τρεις θέσεις παικτών άνω των 24 ετών και αλλοδαπών στο ρόστερ. Αυτή η απόπειρα όμως δεν ήταν και η τελευταία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμη ποδοσφαιριστής από το Μαυροβούνιο, ο Μλάντεν Κάστσελαν.

Γεννημένος στις 13/2/1983, ο Μαυροβούνιος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, θέση που ψάχνει ενίσχυση ο Άρης και είναι παλιός γνώριμος του από την θητεία του στην Γιαγκελόνια την οποία ο Άρης απέκλεισε πριν από δύο χρόνια στο Europa League. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που «μελετάει» τώρα ο Άρης έπαιζε στην τότε ομάδα του Πρόμπιερτς.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ (2002-2003). Την αμέσως επόμενη χρονιά πέρασε από την Καρλσρούη και έπειτα γύρισε στο Σέρβικο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην ΟΦΚ Βελιγραδίου. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια κάνοντας 24 συμμετοχές. Το 2006 μεταπήδησε στη Βόζντοβατς όπου είχε μια καλή και γεμάτη σεζόν για την οποία ανταμείφθηκε με μεταγραφή, με την Πολωνική Λοντζ να τον κάνει δικό της το 2007. Εκεί ενώ ξεκίνησε καλά, στα μέσα της σεζόν δόθηκε δανεικός στη Σταλ Γκλουόνο. Με την επιστροφή του στην Λοντζ αμέσως πήρε φανέλα βασικού κάνοντας 28 αγώνες στο πολωνικό πρωτάθλημα. Το 2010 δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή την φορά στην Ουκρανική Καρπάτι, ενώ στα μέσα της χρονιάς επέστρεψε στην Πολωνία και στην Γιαγκελόνια του Μπιάλιστοκ η οποία απέκτησε τα δικαιώματά του, υπογράφοντας στην ομάδα του Πρόμπιερτς για δύο χρόνια (μέχρι την προηγούμενη σεζόν).
Αυτή τη στιγμή ο Κάστσελαν είναι ελεύθερος και από τη στιγμή που προτάθηκε οι πληροφορίες λένε ότι άνθρωποι του Άρη τηλεφώνησαν αμέσως στον Πρόμπιερτς για να πάρουν πληροφορίες, ενώ ο Μάκης Κατσαβάκης ζήτησε να δει τον ποδοσφαιριστή μέσω βίντεο.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: