Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μπρος καλός και πίσω… θέμα!!

Μπρος καλός και πίσω… θέμα
Στο πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας απέναντι στην Μπράγκα, ο Ολυμπιακός έβγαλε στο χορτάρι αρκετά από τα καλά επιθετικά του στοιχεία αλλά και αμυντικά προβλήματα που επιβεβαίωσαν στον Λεονάρντο Ζαρντίμ ότι η ανάγκη για ένα στόπερ είναι επιτακτική.

Το τελικό 1-1 (υπήρχαν και πέναλτι στα οποία οι ομάδες ήρθαν 4-4) πιθανότατα δεν σημαίνει και πολλά για τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» που όμως είδε τον υπό… κρίση Ανδρέα Τάτο να σκοράρει (7΄) και να ξεχωρίζει στο πρώτο μέρος. Ο Λίμα στο 35΄ισοφάρισε για τους Πορτογάλους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου παρατάχθηκαν με 4-3-3. Παρουσιάστηκαν πιο συμπαγείς στην άμυνα, καλύτεροι στο δημιουργικό κομμάτι και έβγαλαν αυτοματισμούς και καλούς συνδυασμούς στο παιχνίδι τους.

Το 4-2-3-1 όμως το οποίο δοκίμασε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζαρντίμ με Φέισα και Μοδέστο στα αμυντικά χαφ και τον Αμπντούν για ένα διάστημα πίσω από τον Τζεμπούρ, δεν απέδωσε. Αρκετά προβλήματα στην άμυνα, τόσο για το κεντρικό δίδυμο αλλά και τον Ποτουρίδη από αριστερά είναι πιθανό να «χτυπήσουν καμπανάκι» στον Ζαρντίμ που έτσι και αλλιώς έχει εισηγηθεί την απόκτηση στόπερ.

Σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας η Μπράγκα, είχε σε καλή μέρα Σαλίνο, Μοσορό και Άλαν και έβγαλε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πολλές φάσεις μπροστά από τον Μέγιερι ενώ θα μπορούσε να έχει επικρατήσει στις καθυστερήσεις αν ο βοηθός δεν είχε ακυρώσει ως οφσάιντ το γκολ του Ντουγκλάο.




Mε 4-3-3 και τον Φέισα λίγο πίσω από τους Μανιάτη και Τάτο, παρέταξε τον Ολυμπιακό ξανά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα, 7ο λεπτό, άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Ανδρέα Τάτου. Μετά από ωραία συνεργασία των Μανιάτη και Μοδέστο, ο μέσος των Πειραιωτών «τσίμπησε» την μπάλα, εξουδετέρωσε με την κίνησή του δύο παίκτες και πρόλαβε στην έξοδο τον Κιμ για να κάνει το 1-0.

Οι Πορτογάλοι στην συνέχεια πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να παίξουν αρκετά από δεξιά με τον Άλαν, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο Ζαρντίμ ήταν (και το έδειχνε συνέχεια) πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του και ειδικά με την απόδοση του Τάτου αλλά και του Λυκογιάννη που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της τριάδας της επίθεσης.

Οι Πειραιώτες στο πρώτο 25λεπτο έβγαλαν πολύ καλές συνεργασίες και τελικές φάσεις και είχαν εκτός από το γκολ, μία δύο καλές στιγμές του Μήτρογλου (στο 24΄πολύ καλή ευκαιρία) και ένα καλό σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ. Στην συνέχεια όμως, η Μπράγκα ανέβηκε και έκανε περισσότερες φάσεις. Μάλιστα, στο 35ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Λίμα έξω από την περιοχή. Γενικότερα όμως, στο γήπεδο πάταγε καλύτερα από τους «ερυθρόλευκους» μετά το πρώτο 25λεπτο και έτσι ισορρόπησε το ματς στο πρώτο ημίχρονο.

Τέσσερις αλλαγές έκανε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ζαρντίμ. Έβαλε στο ματς τους Φετφατζίδη, Ποτουρίδη, Παπάζογλου και Τζεμπούρ και εκτός έμειναν Μήτρογλου, Τάτος, Χολέμπας και Μανιάτης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού άλλαξε ξανά το σύστημα σε 4-2-3-1 με Φέισα και Μοδέστο αμυντικά χαφ και τον Αμπντούν πίσω από τον Τζεμπούρ. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί. «Έφαγαν» αρκετές φάσεις από την Μπράγκα που ανέβηκε με τον Μοσορό και τον Σαλίνο να κάνουν πολύ καλό ματς και να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών. Ο Ζαρντίμ δοκίμασε αρκετά πράγματα… Πέρασε τον Αμπντούν δεξιά και τον «Φέτφα» αριστερά, τοποθετώντας τον Λυκογιάννη πίσω από τον Τζεμπούρ. Οι δύο Αλγερινοί ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες των Πειραιωτών και δημιούργησαν κάποιες φάσεις. Στο 74΄όμως ο Ζαρντίμ απέσυρε τον Αμπντούν και πέρασε τον Βλαχοδήμο που πήγε στα δεξιά ενώ μπήκε και ο Σουμπίνιο στην μεσαία γραμμή.

Ο ρυθμός στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε και από τους δύο και ζωντανούς μας κράτησε η εκπληκτική επέμβαση του Μέγιερι στο 86΄στην κεφαλιά του Κουστόδιο. Το 1-1 οδήγησε σε… πέναλτι που έληξαν 4-4.



Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοδέστο (74΄Σουμπίνιο), Χολέμπας (46΄Ποτουρίδης), Σιόβας, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης (46΄Φετφατζίδης), Τάτος (46΄Παπάζογλου), Αμπντούν (74΄Βλαχοδήμος), Λυκογιάννης, Μήτρογλου (46΄Τζεμπούρ)

Μπράγκα: Κιμ, Ντουγκλάο, Βινίσιους, Κουστόδιο, Βιάνα, Σαλίνο, Μοσορό, Άλαν, Μπαρμπόσα, Λίμα και Έλντερσον.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: