Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Λάθος αν φύγει από την Μπαρτσελόνα»

«Λάθος αν φύγει από την Μπαρτσελόνα»
Την πεποίθηση ότι ο Πεπ Γκουαρντίολα πρέπει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε ο πρώην προπονητής της Μίλαν, Αρίγκο Σάκι, μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Προσωπικά έφυγα από την Μίλαν μετά από 4 χρόνια γιατί ήμουν εξαντλημένος, ένιωθα ότι δεν είχα να προσφέρω κάτι. Ο Γκουαρντιόλα θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του, αλλά το καλύτερο κίνητρο το βρίσκεις πάντα στο… σπίτι σου. Η Μπαρτσελόνα για αυτόν είναι πατρίδα, ιστορία, το φυσικό του περιβάλλον. Το καλύτερο για εκείνον είναι να παραμείνει εκεί», τόνισε ο 65χρονος τεχνικός με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πορτογάλο να αποχωρεί το καλοκαίρι από τους Καταλανούς.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του ο Γκουαρντιόλα να μετακινηθεί σε ομάδα της ιταλικής Serie Α. «Η Ιταλία είναι η τελευταία χώρα στην οποία θα έπρεπε να πάει. Ο τρόπος παιχνιδιού του δεν ταιριάζει εκεί. Συν τοις άλλοις οι ομάδες δεν βασίζονται σε μακροπρόθεσμα πλάνα», πρόσθεσε.

Τέλος ο Ιταλός, αναφέρθηκε στον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο και στα όσα λέγονται περί φυγής από τους Μαδριλένους. «Κάποιοι άνθρωποι θέλουν πολλά από την ζωή, κάποιοι αρκούνται στα λίγα. Ο Μουρίνιο είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας. Έφυγε από την Ιταλία καθώς αναζητούσε νέα κίνητρα, αλλά νομίζω ότι και την επόμενη σεζόν θα είναι στην Ρεάλ», τόνισε.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: