Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Συγγνώμη, είναι πολύ βαριά η Ουντινέζε για τα κυβικά του ΠΑΟΚ…!!

Συγγνώμη, είναι πολύ βαριά η Ουντινέζε για τα κυβικά του ΠΑΟΚ…
Πριν από μια εβδομάδα, μετά τον αγώνα του Φρίουλι, έλεγα ότι αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί όσο αποτελεσματικός ήταν σε προηγούμενες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις, θα είχε τύχη απέναντι στην Ουντινέζε. Θα μπορούσε να προκριθεί.
Το αποσύρω, χωρίς άλλες δικαιολογίες.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η Ουντινέζε, όταν σοβαρεύεται, όσες κι αν είναι οι απώλειες βασικών παικτών, δεν είναι για τα κυβικά του ΠΑΟΚ. Είναι ομάδα που δικαιολογεί την προσπάθεια που καταβάλει για να καταταγεί σε μια από τις προνομιούχες θέσεις του καμπιονάτο, οι οποίες οδηγούν στο Champions League.

Με ποιο σκεπτικό θα μπορούσε λοιπόν, ο «ευρωπαίος» ΠΑΟΚ, να αποκλείσει αυτή την ομάδα; Ενδεχομένως να του άνοιξε η όρεξη από τη στιγμή που άφησε πίσω του την Τότεναμ, η οποία ανήκει στην ίδια συνομοταξία με τους Ιταλούς: Ομάδα που επιχειρεί να ξεχωρίσει μέσα σε ένα ακόμη πιο ισχυρό πρωτάθλημα (Premier League) και να καταλήξει σε θέση Champions League.

Ο ΠΑΟΚ δεν απέδωσε ή δεν τον άφησε (αυτό ισχύει) η Ουντινέζε να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο ή όσο αποτελεσματικό θα χρειαζόταν για μια αμφίρροπη αναμέτρηση με αφετηρία το 0-0 του Φρίουλι. Εμεινε πολύ πίσω από το ξεκίνημα και όχι τυχαία. Δεν ήταν τυχαίο το 0-2 στα πρώτα λεπτά και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να καλύψει τις αδυναμίες του το ευτράπελο πέναλτι για το 0-3.

Ο Μπόλονι έκανε το αυτονόητο, έβαλε τον Γεωργιάδη στα γρήγορα και κάπου μετά το 60΄ θυμήθηκε τον Νιμανί. Δεν έχει δα και τις καλύτερες λύσεις έναντι μιας ομάδας σαν την Ουντινέζε που διαχειρίζεται καμιά πενηνταριά ποδοσφαιριστές στην 18άδα και πολλοί από αυτούς ίσως να μην παίζουν την ερχόμενη Κυριακή στο καμπιονάτο, αλλά, να μένουν εκτός αποστολής.

Για τη δυναμική της Ουντινέζε δεν θα μπορούσε κανείς να αμφιβάλλει. Το 0-0 του πρώτου αγώνα μας ανάγκασε να συζητούμε για τις ελπίδες πρόκρισης και βέβαια το αποτέλεσμα της Τούμπας μας υποχρεώνει να παραδεχθούμε ότι δεν υπολογίσαμε σωστά και κάναμε λάθος.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να έχει αδειάζει αρκετό από το ρεζερβουάρ των φετινών του δυνάμεων. Δεν αποκλείεται να του έχει σωθεί ένα μεγάλο μέρος από την ενέργεια και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μπαίνει στην τελική ευθεία για ότι καλύτερο υπάρχει από το πρωτάθλημα…

Θα δούμε, λοιπόν, πως θα παρουσιαστεί στη συνέχεια κι αν υπάρχουν ακόμη δυνάμεις ικανές για να τον διατηρήσουν ψηλά ή και ψηλότερα, στηριζόμενος –για τα ελληνικά δεδομένα- στη γνωστή αγωνιστική του συνοχή και αξιοπιστία.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: