Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγαλύτερη ήττα των «αιωνίων»

Η μεγαλύτερη ήττα των «αιωνίων»
Ο αθλητισμός, πείτε το ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή όπως αλλιώς αγαπάτε, δεν πλήττεται τόσο από ευκαιριακούς οπαδούς, χούλιγκαν και λοιπούς μπαχαλάκηδες που «κουβαλούν» σε αυτό τα προσωπικά τους προβλήματα, τα απωθημένα για την κακούργα κοινωνία ή το άχτι τους για την παντόφλα της γυναίκας τους. Άλλωστε αυτοί είναι περαστικοί και γρήγορα θα δώσουν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά κάφρων, που θα είναι μικρότερη ή (συνήθως) μεγαλύτερη.

Το πλήγμα είναι ισχυρότερο όταν προέρχεται από ανθρώπους που αποδεδειγμένα τον αγαπούν, έχουν επενδύσει σε αυτόν χρόνο, χρήμα και συναισθήματα, αλλά δυστυχώς παρασύρονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι αντί να επιβάλουν τη δική τους φωνή της λογικής, αυτή καταλήγει να χάνεται στις κραυγές του όχλου και τελικά να γίνεται όμοια με αυτές.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Όταν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός φτάνουν στα όρια της χειροδικίας και δεν τα ξεπερνούν μόνον επειδή υπήρχαν ψυχραιμότεροι στο χώρο, ας μην περιμένουν οι «πελάτες» τους στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ ή το Ελληνικό να έχουν καλύτερη διαγωγή. Ούτε να παραξενεύονται όταν τα γήπεδά τους είναι άδεια και ο καλός κόσμος παρακολουθεί από την ασφάλεια του καναπέ του.

Όταν άνθρωποι με επιχειρήσεις-κολοσσούς καταλήγουν να τσακώνονται σαν μικρά παιδιά στην αλάνα για ένα σφύριγμα, έναν ορισμό διαιτητή ή κάποια εισιτήρια, όταν φτάνουν στο σημείο να ανταλλάσσουν χυδαίες ύβρεις και παρ’ ολίγον γροθιές, έχουν χάσει το παιχνίδι...

Η μεγαλύτερη ήττα για Γιαννακόπουλους και Αγγελόπουλους από την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ, αν και όταν αποφασίσουν να αποχωρήσουν από το χώρο, δεν είναι η απώλεια κάποιου τίτλου, ένας χαμένος τελικός, μία συντριβή σε ντέρμπι ή ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μία «επένδυση» χωρίς ανταποδοτικότητα. Είναι ότι δύο οικογένειες με κύρος, σοβαρότητα και οξυδέρκεια κατάφεραν να «νικηθούν» από μία χούφτα ταραξιών και δυστυχώς έχουν αρχίσει να τους μοιάζουν.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: