Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ώρα μηδέν...

Η στιγμή της αλήθειας για τον Παναθηναϊκό έφτασε, καθώς σήμερα (23/2) απολογείται στην ΟΥΕΦΑ κι αν μέχρι τις 20/3 δεν βρει 8 εκατ. ευρώ, θα αποβληθεί τέλη Μαρτίου από την Ευρώπη.
Στην Ελβετία θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Βαγγέλης Πέτσος και ο νομικός σύμβουλος Γιάννης Χειμάρας.
Το πιο σημαντικό «στοιχείο» που έχουν οι «πράσινοι» στα χέρια τους είναι το όνομα της ομάδας στην Ευρώπη και παράλληλα ο πρότερος έντιμος βίος.
Από εκεί και πέρα θα κάνουν λόγο για την ΑΜΚ, όπως επίσης και για την προθυμία του Ανδρέα Βγενόπουλου να καλύψει το ποσοστό του, ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβάλει και τα 15 εκατ. υπό κάποιες προϋποθέσεις.  
Οι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν στην Ελβετία θα ενημερώσουν την ΟΥΕΦ για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί ακριβώς στην ομάδα, κάνοντας αναφορά και στις σκέψεις που υπάρχουν για περεταίρω περικοπές και πώληση παικτών.
Όσον αφορά την τιμωρία που πιθανόν να επιβληθεί στον Παναθηναϊκό σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να είναι μία ποινή που στη χειρότερη θα είναι με αναστολή (πρόστιμο ή αποκλεισμός γα ένα χρόνο). Βέβαια κανείς δεν αποκλείει οι «πράσινοι» να μην τιμωρηθούν καθόλου ή μ ένα πρόστιμο.  
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ο κ. Γόντικας πρέπει να βρει 8 εκατ. ευρώ μέχρι τις 20/3, ώστε να πληρώσει εγκαίρως τους παίκτες και στη συνέχεια να πάει τα παραστατικά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Σε αντίθετη περίπτωση, το «τριφύλλι» θα τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός έτους από την Ευρώπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: