Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Μέχρι τέλη Μαρτίου η λύση»

Μια νέα εποχή ξημερώνει για τον Αρη, με την επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην ΠΑΕ και τους Ελβετούς επενδυτές. Η σχετική πρόταση πέρασε από το σώμα της «Κοινωνίας Μελών Αρη» και πλέον τρέχουν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση και ολοκλήρωσή της.
«Μέχρι τέλη Μαρτίου η λύση»
Ένας από τους ανθρώπους που έχει βαθιά γνώση του όλου εγχειρήματος, καθώς συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις διαπραγματεύσεις, είναι ο κ. Τάσος Ορφανίδης, ο οποίος μιλά στο novasports.gr. Ο κ. Ορφανίδης, μαζί με τους κ.κ Αθανασιάδη και Κόντη, πραγματοποίησε ουκ ολίγα ταξίδια στην Ελβετία, προκειμένου να φτάσει η ΠΑΕ σε αυτό το αποτέλεσμα και ως εκ τούτου η γνώμη του έχει ιδιαίτερη αξία.
-Η έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης ανήκει στο παρελθόν. Πως εισπράξατε την όλη διαδικασία;
« Ηταν μια πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη γενική συνέλευση. Θα την χαρακτήριζα ως την κρισιμότερη των τελευταίων ετών , μιας και στην ημερήσια διάταξη υπήρχε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που κληθήκαμε να συζητήσουμε για την ΠΑΕ. Όπως γνωρίζετε, πάρα πολλά κλαμπ ανά τον πλανήτη ψάχνουν εναγωνίως για χρήματα αυτό τον καιρό, εξαιτίας της πολύ μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Εμείς καταφέραμε να βρούμε χρήματα και μάλιστα κομίζοντας δύο προτάσεις τις οποίες και θέσαμε ενώπιον του σώματος. Θέλω να σας πω, πως δεν επρόκειτο για μια απλή διαδικασία. Η αναζήτηση ήταν δύσκολη, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που παρουσιάσαμε».
-Είναι λύση ανάγκης η συγκεκριμένη ή λύση προοπτικής;
« Θα έλεγα πως είναι λύση προοπτικής η οποία υπαγορεύθηκε όμως από την αναγκαιότητα των στιγμών. Τι θέλω να πω. Προκρίναμε αυτή τη λύση από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι άλλο στον ορίζοντα. Η ομάδα έπρεπε να λειτουργήσει και προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε. Από κει και μετά, κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να έρθουν τα πράγματα στο μέλλον. Η προοπτική της αγοράς των μετοχών είναι ένα υπαρκτό σενάριο και ίσως κάποτε οδηγηθούμε εκεί, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα».
-Τις αντιδράσεις που υπήρξαν από αρκετά μέλη, πως τις κρίνετε;
« Αυτές που ήταν καλοπροαίρετες, μπορώ να τις δικαιολογήσω. Το κάθε μέλος του Αρη ανησυχεί για την ομάδα και έχουμε την υποχρέωση να τον ακούμε. Υπήρξαν όμως και κακοπροαίρετες φωνές. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να τρέξουμε για να προλάβουμε και αυτό κάναμε».
-Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εισροής των κεφαλαίων στην ΠΑΕ;
« Όπως είπε και ο πρόεδρος περιμένουμε μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν να μπει στην ομάδα ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο αναφέρθηκε. Δεν θέλω να δεσμευτώ με ημερομηνίες και να δημιουργήσω άγχος σε όλους αυτούς που περιμένουν κάποια χρήματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει λυθεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των προβλημάτων που υπάρχουν».
-Αισθάνεστε πως υποβαθμίζεται, μετά απ΄ όλα, αυτά ο ρόλος της Λέσχης;
«Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Η Λέσχη θα εξακολουθεί να υπάρχει, όπως ακριβώς είναι σήμερα. Τώρα το τι θα γίνει στο μέλλον, είναι κάτι που θα φανεί στη πορεία, όμως θεωρώ πως πάντα θα έχει το δικό της ξεχωριστό ρόλο στα δρώμενα του συλλόγου. Για μας η Λέσχη είναι πάρα πολύ σημαντική και νομίζω πως το ανέφερε και ο πρόεδρος στην ομιλία του. Θα μπορούσε να προχωρήσει το θέμα των επενδυτών, χωρίς να το φέρει στη Λέσχη, αφού πρόκειται για δανεισμό που βαρύνει πρόσωπα, όμως δεν το έκανε».
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: