Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τον "μεγάλο αδελφό"

Η παρέα του Μαντσίνι είναι το νούμερο 1 φαβορί στο Γιουρόπα, περισσότερο και από τον "σερ παππού" και τους "μπέμπηδες", που κουβαλάνε την φανέλα. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τον "μεγάλο αδελφό"
Παρακολουθώντας την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτυ με την Πόρτο, αλλά και τα δύο βραδυνά ματς της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Ληγκ, έκανα για μία ακόμη φορά την διαπίστωση, ότι το εφετινό Γιουρόπα Ληγκ, υστερεί ελάχιστα σε θέαμα, σε ονόματα και πρεστίζ, από το προβεβλημένο, μεγάλο του «αδελφάκι».
Και σίγουρα οι ίδιες τις ομάδες, όπως η Σίτυ, η Πόρτο, η Βαλένθια, η Γιουνάιτεντ, η Σάλκε, θα ήθελαν να βρίσκονται στην θέση της Βασιλείας, της Μαρσέιγ, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή της Νάπολι, όμως για να καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό του Βουκουρεστίου, θα πρέπει να «φτύσουν αίμα» και να είναι και τυχερές στην κλήρωση, ώστε να μην διασταυρωθούν μεταξύ τους. Όπως δηλαδή την έπαθε η κάτοχος του τροπαίου, Πόρτο, που αποχαιρέτησε με συνοπτικές διαδικασίες την διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας το «πυρηνικό οπλοστάσιο» της Σίτυ.
Και είναι αλήθεια, ότι η παρέα του Μαντσίνι είναι το νούμερο 1 φαβορί, περισσότερο και από τον «σερ παππού» και τους «μπέμπηδες», που κουβαλάνε την φανέλλα: είναι τέτοιο το βάθος στον πάγκο, που μπήκε στο 80 (!) αλλαγή (!) ο Πιζάρο. Ένας παίκτης, που με κλειστά μάτια, θα έπαιζε στην αρχική 11άδα των περισσοτέρων ευρωπαϊκών συλλόγων και το απέδειξε με την παρουσία του, μέσα σε 10 αγωνιστικά λεπτά με μία ασσίστ και ένα γκολ.
Έχω δε την αίσθηση, ότι το εφετινό Γιουρόπα, θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το Τσάμπιονς και θα μας βγάλει εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζευγάρια, μετά τους «16», αν μάλιστα επιβεβαιωθούν και τα προγνωστικά, μετά τα πρώτα ματς και αποχαιρετήσουν όλες οι «ανατολικές», πλην Μέταλιστ, ομάδες. Την ώρα που στην «μεγάλη διοργάνωση», το ερώτημα για το ποιες θα είναι στον τελικό, δεν έχει από τώρα απάντηση, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η πιθανότητα να διασταυρωθούν πριν το Μόναχο, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Όλες οι άλλες ομάδες, ακόμη και η Μπάγερν, όπως αποδείχθηκε στην Βασιλεία, είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο, αλλά σκάλες κατώτερες από τις δύο «αιώνιες» της Ισπανίας.
Εκ του γεγονότος αυτού, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η παρουσία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους «32», και η πιθανότητα τους να βρεθούν στους «16», μετά τα αποτελέσματα του πρώτου παιχνιδιού. Είναι μια χρυσή ευκαιρία, ιδιαίτερα για τους ερυθρόλευκους, που έχουν το «βάθος» στον πάγκο, για να διεκδικούν και το πρωτάθλημα, να κάνουν μία πορεία, που θα την μνημονεύουν τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε βλέποντας την Μαρσέιγ, απέναντι στην Ιντερ, δεν νομίζω ότι είχαν πραγματικά να ζηλέψουν κάτι από τους Μαρσεγιέζους και πολύ εύκολα, θα μπορούσαν να κτυπήσουν τους «νερατζούρι», την δεδομένη χρονική στιγμή. Πόσο μάλλον την Ρούμπιν, που είναι καλή ομάδα, αλλά όχι στο επίπεδο προηγούμενων ετών, ούτε την Μέταλιστ, που επίσης είναι ταλαντούχο, λάτιν σύνολο, αλλά με αδυναμίες, που μπορούν οι Πειραιώτες να εκμεταλλευτούν.
Ας δούμε πως θα πάνε λοιπόν τα πράγματα το βράδυ της Πέμπτης, και τα ξαναλέμε.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: