Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Και στο βάθος… τελικός!!

Και στο βάθος… τελικός!
Ο κόσμος στο Ηράκλειο ήδη ονειρεύεται στιγμές ’87. Τότε που ο ΟΦΗ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και μοίρασε χαρά σε όλη την Κρήτη. Οι ποδοσφαιριστές του Αναστόπουλου προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και επόμενο εμπόδιο ονομάζεται «Ολυμπιακός».

Ο Παναγιώτης Ζορμπάς εξηγεί στο www.sport-fm.gr πως ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί αλλά και εκείνοι από την μεριά τους, ξέρουν τον τρόπο να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Ζορμπάς στον Μιχάλη Ηλιού:

Ο προημιτελικός κόντρα στον Πανσερραϊκό ήταν εύκολος όσο δείχνει το τελικό 3-0 ή τον κάνατε εσείς τόσο εύκολο;


«Το χθεσινό ματς ήταν μια πρόκληση για εμάς. Γι΄αυτό και από το πρώτο λεπτό, μπήκαμε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα. Στο πρώτο μέρος τα πήγαμε εξαιρετικά, με το γκολ του Παπουλή «κλειδώσαμε» τη νίκη και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Επόμενος αντίπαλος στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Ποιος είναι το φαβορί της αναμέτρησης;

«Τι να λέμε τώρα; Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και είναι φαβορί όπως και να το κάνουμε. Όμως, αν προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League θα έχει ένα επιπλέον βάρος στα πόδια του. Όπως επίσης θα έχει να δώσει και κρίσιμα ματς για το πρωτάθλημα, το οποίο θέλει και να κατακτήσει. Γίνεται κατανοητό πως η κούραση θα παίξει τον ρόλο της. Το θέμα είναι πως εμείς, που δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και θα πάμε για ότι καλύτερο. Το ευνοϊκό για τον ΟΦΗ είναι πως δίνουμε την ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ», μπροστά στον κόσμο μας που φέτος είναι στο πλευρό μας. Αν πάρουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» τότε θα παραμείνουμε ζωντανοί για τη πρόκριση. Θυμόμαστε επίσης πως ο Ολυμπιακός δεν είναι αχτύπητος αφού στο μεταξύ μας ματς στον Πειραιά είχαμε έρθει ισόπαλοι 2-2, οπότε θεωρώ πως γνωρίζουμε τον τρόπο να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό. Αρκεί να τα καταφέρουμε στην προσπάθεια μας».

Στο Ηράκλειο, ο κόσμος είναι αισιόδοξος και μάλιστα είναι αρκετοί εκείνοι που ονειρεύονται τον ΟΦΗ στον τελικό. Σε εσάς τους ποδοσφαιριστές, περνά αυτό από το μυαλό σας;

«Σίγουρα, ο κόσμος είναι αισιόδοξος. Και πώς να μην είναι όταν βλέπει πως η ομάδα του κάνει καλή πορεία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Εμείς από την μεριά μας προσπαθούμε και βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και έχει μεγάλη σημασία να μην χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε με ότι έχουμε μέσα μας, τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να προκριθούμε στον τελικό».

Ποιο είναι το κλειδί της φετινή πορείας του ΟΦΗ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο;

«Προσωπικά, αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε μία ομάδα είναι το κλίμα μεταξύ των παικτών. Κι αυτό στον ΟΦΗ είναι εξαιρετικό. Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο αλλά πρέπει να το πιστέψετε πως όλοι οι παίκτες είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε καλά μεταξύ μας, κοιτάμε το καλό της ομάδας και πάμε καλά γενικώς. Βέβαια, αυτό είναι και αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει ο Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος μας κρατά ενωμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: