Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

"To φούρνο μπορούν να τον πάρουν, τη ψυχή μου όχι..."

Τι δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας για τη δολοφονική επίθεση στο φούρνο του και τι απάντησε σε ερώτηση για το ποιους υποπτεύεται. Προτίθεται να παρατήσει τη διαιτησία;
"To φούρνο μπορούν να τον πάρουν, τη ψυχή μου όχι..."
Αναλυτικά οι απαντήσεις του Πέτρου Κωνσταντινέα στον "Sentra 103,3":
Για την επίθεση που του έγινε και αν πήγαινε στον φούρνο εκείνη την ώρα: "Θέλω να δώσω ένα καλό μήνυμα. Να είναι δυνατός γιατί έχει πολλά προβλήματα. Και οι διαιτητές να κρατάνε την αξιοπρέπεια τους. Εξαρτάται η δουλειά μου από την μέρα που πάω στο μαγαζί. Σήμερα θα πήγαινα μιάμιση ώρα μετά το γεγονός. Το υποπτεύομαι ότι μπορεί να με παρακολουθούσαν, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω και πιο πολύ να το αποδείξω".
Για το αν περίμενε την επίθεση: "Όταν ξεκίνησα την διαιτησία κανείς δεν μου είπε ότι θα είναι όλα ρόδινα, αλλά δεν περίμενα να φτάσουμε και σε αυτό το σημείο".
Για το αν είναι ενημερωμένη η διαιτησία: "Είχαν δημιουργηθεί κάποια γεγονότα και είναι ενήμερη η Αστυνομία. Και λειτουργεί ανάλογα".
Για το αν είπε σε τοπικό κανάλι της Καλαμάτας ότι η επίθεση δεν είχε σχέση με το ποδόσφαρο: "Δεν είπα ότι η επίθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο".
Για το αν προστατεύτηκε από την Αστυνομία: "Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να κάνει. Επειδή το γεγονός έγινε σήμερα και δεν μπορώ να μιλήσω για τα γεγονότα λόγω των ερευνών. Το μισό μαγαζί έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν μπορώ να βγάλω πόρισμα, αλλά έχει καταστραφεί όλο το πωλητήριο".
Για το αν σκέφτεται αν σταματήσει την διαιτησία: «Είναι δίκοπο μαχαίρι ν' απαντήσω. Από τη μία σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο, γιατί δεν ζω από την διαιτησία. Από την άλλη είναι και το μήνυμα που θα περάσει και στους συναδέλφους. Θέλω να κάτσω να σκεφτώ ήρεμα τι θα κάνω. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Τα υλικά αποκαθίστανται. Τα πνευματικά δεν αποκαθίστανται. Έχουν έρθει απλοί άνθρωποι και με βοηθάνε».
Για την επίθεση και την αντιμετώπιση των διαιτητών: "Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση για ηθικούς αυτουργούς. Ότι έχω να καταθέσω τα έχω καταθέσει αναλυτικά στην Αστυνομία. Δεν μπορώ να τα πω στον αέρα. Εγώ λέω ότι είμαι ο χειρότερος διαιτητής, αλλά δεν θα μου το πουν οι άλλοι. Υπάρχει η ΚΕΔ να το πει. Το μόνο που με απασχολεί είναι το θέμα ηθικής. Την διαιτησία θα την σταματήσω όταν καταλάβω ότι δεν μπορώ ν' ανταποκριθώ σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι είμαι ηθικός".
Για την διαιτησία: "Η διαιτησία είναι μεράκι. Είναι λειτούργημα. Αν θέλουν να το περάσουν σαν κακούργημα εμείς οφείλουμε να το διαφυλάξουμε".
Για το διάστημα που είναι στην διαιτησία: "Με διαβάλει η ηθική, από την στιγμή που θα κρύψω πράγματα σημαίνει ότι δεν είμαι ηθικός. Είμαι 16 χρόνια διαιτητής, με στήριξε ο νομός μου και οι ομάδες του νομού μου. Αυτοί είναι η δύναμη μου. Όσοι έχουν γραμμάτια να πάνε να τα εξοφλήσουν. Εγώ παίζω 50-50. αν σταματήσω τι μήνυμα περνάω στα νέα παιδιά; Και αν συνεχίσω θα πουν τι πας να κάνεις ρε τρελές".
Για τους διαιτητές στην Ελλάδα: "Γι' αυτό ξεχωρίζουν οι διαιτητές στην Ελλάδα. Μία φορά είχε να σφυρίξει ένας ξένος στην Ελλάδα θα βάλει τα κλάματα".
Για το μήνυμα που θέλει να περάσει: "Θέλω να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα, θα ήταν αλλιώς αν κάποιος πάθαινε κάτι. Τι θέλουν να μου πάρουν τον φούρνο, το σπίτι μου; Ας τα πάρουν, την ψυχή μου δεν πρόκειται να μου την πάρουν. Μόνο ο Θεός θα μου την πάρει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: