Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ισπανική προέλαση!!

Ισπανική προέλαση!
Την πρόκρισή τους στους «16» του Europa League πανηγυρίζουν τόσο η Αθλέτικ Μπιλμπάο όσο και η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν και στο δεύτερο ματς της Στόουκ με 1-0 με γκολ του Ζόνας, ενώ οι Βάσκοι κατάφεραν -παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο- να νικήσουν με το ίδιο σκορ τη Λοκομοτίβ Μόσχας ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα. Πρόκριση και για Αϊντχόφεν (4-1 την Τραμπζονσπόρ).

Θέση στους «16» εξασφάλισαν ακόμη το Αννόβερο (νίκησε και στο Βέλγιο την Μπριζ με 1-0), Τβέντε (ξανά 1-0 την Στεάουα) και Σταντάρ Λιέγης παρά το 0-0 με τη Βίσλα, χάρη στο εκτός έδρας γκολ στην Κρακοβία.

Οι επαναληπτικοί της φάσης των «32»

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο 4-0 (2-1)
(19’ Αγουέρο, 76’Τζέκο, 84’ Σίλβα, 90’ Πιζάρο)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0 (1-2)
(62’ Μουνιαΐν)

Με το εις βάρος τους 2-1 στην πλάτη από το πρώτο ματς στη Μόσχα και παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αμορομπιέτα στο 60’, οι παίκτες της Μπιλμπάο δεν το έβαλαν κάτω. Αντίθετα, μάλλον πείσμωσαν από αυτήν την εξέλιξη και με γκολ του νέου μεγάλου αστεριού τους, Ίκερ Μουνιαΐν δύο λεπτά αργότερα, έφτασαν στο 1-0, σκορ που ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει την πρόκριση.

Κλαμπ Μπριζ-Αννόβερο 0-1 (1-2)
(21’ Ντιούφ)

Το Αννόβερο επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της Κλαμπ Μπριζ, αυτήν τη φορά με σκορ 1-0 μέσα στο Βέλγιο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «παγώσουν» τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας νωρίς γκολ (21’ Ντιούφ) και στη συνέχεια το μόνο που χρειάστηκε ήταν να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους, κάτι που έκαναν με επιτυχία και πέρασαν στους «16» της διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3 (0-0)
(6’ Ντανίλο, 15’ Φλόρο Φλόρες, 51’ πεν. Ντομίτσι)

Απότομα ξύπνησε από το ευρωπαϊκό όνειρο ο ΠΑΟΚ. Εφιαλτική βραδιά στην Τούμπα, με την Ουντινέζε να περνάει αέρα (3-0) από την έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά» που είδε όλα να του πηγαίνουν στραβά και αποχαιρετά το Europa League φτάνοντας μέχρι τους «32» του θεσμού.


Βαλένθια- Στόουκ 1-0 (1-0)
(24' Ζόνας)

Η Βαλένθια έφερε εις πέρας τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ντουμπλάροντας τις νίκες της κόντρα στην Στόουκ. Οι «νυχτερίδες» νίκησαν με σκορ 1-0, όπως ακριβώς είχαν αποδράσει από την έδρα των Άγγλων την περασμένη εβδομάδα, και εξασφάλισαν σχετικά άνετα τη συμμετοχή τους στους «16» της διοργάνωσης. Ο Ζόνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 24’ και έθεσε από νωρίς γερές βάσεις για την εξασφάλιση του εισιτηρίου της επόμενης φάσης.

Τβέντε- Στεάουα 1-0 (1-0)
(29’ Τσαντλί)

Όσο χρειάστηκε για να πάρει το προβάδισμα και να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση έπαιξε η Τβέντε. Η ολλανδική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, νίκησε ξανά με σκορ 1-0 τη Στεάουα και πανηγύρισε μπροστά στο κοινό της τη συμμετοχή στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Με γκολ του Τσαντλί στο 29’, οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση οδηγού και κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους σκορ.

Αϊντχόφεν-Τραμπζονσπόρ 4-1 (2-1) (πεν. 15’ Μέρτενς, 31’, 52’ Μάταβζ, 38’ Στρόοτμαν – 43’ Γιλμάζ)

Επίδειξη δύναμης από την Αϊντχόφεν που φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Τραμπζονσπόρ (4-1) και πέρασε στους «16» με συνολικό σκορ 6-2! Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» τρεις φορές στο πρώτο μέρος, στο 15’ με πέναλτι του Μέρτενς, στο 31’ με τον Μάταβζ και στο 38’ με τον Στρόομαν. Στο 43’΄ο Γιλμάζ μείωσε προσωρινά σε 3-1, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας των Τούρκων, Ζενγκίν, αποβλήθηκε επειδή έδιωξε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάταβζ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 52’.


Σταντάρ Λιέγης-Βίσλα 0-0 (1-1)

Το εκτός έδρας γκολ ήταν αρκετό για τη Σταντάρ Λιέγης, που έμεινε στο 0-0 με τη Λέγκια Βαρσοβίας στο Βέλγιο και πήρε την πρόκριση με δύο ισοπαλίες για την φάση των «16» του θεσμού.

Στις 22:05 αγωνίζονται:

Μπεσίκτας-Μπράγκα (2-0)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άγιαξ (2-0)
Σπόρτινγκ-Λέγκια (2-2)
Σάλκε-Πλζεν (1-1)
Μέταλιστ-Σάλτσμπουργκ (4-0)
Ολυμπιακός-Ρούμπιν Καζάν (1-0)
Άντερλεχτ-Άλκμααρ (0-1)
Ατλέτικο-Λάτσιο (3-1)

Οι διασταυρώσεις στους «16»:

Σάλτσμπουργκ-Μέταλιστ / Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός
Λέγκια-Σπόρτινγκ / Μάντσεστερ Σίτι
Τβέντε / Βικτόρια Πλζεν-Σάλκε
Σταντάρ Λιέγης / Αννόβερο
Βαλένθια / Αϊντχόφεν
Άλκμααρ-Άντερλεχτ / Ουντινέζε
Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης / Μπράγκα-Μπεσίκτας
Άγιαξ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Αθλέτικ Μπιλμπάο

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: