Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΕΛ -"Μπαμ" με Κανόμπιο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/canobbio_b.jpgΒόμβα μεγατόνων από την ΑΕΛ καθώς απέκτησε τον 30χρονο Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό, Νέστορ Φαμπιάν Κανόμπιο, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα.Η ομάδα του "κάμπου" μας έχει συνηθίσει σε μεταγραφικές βόμβες, όμως αυτή του Κανόμπιο είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες προσθήκες του φετινού καλοκαιριού.

Ο Ουρουγουανός άσος που αγωνιζόταν μέχρι πέρσι στην Βαγιαδολίδ και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από Πριμέρα Ντιβισιόν συμφώνησε με τους "βυσσινί" για 1+1 χρόνια έναντι περίπου 500.000 ευρώ και θα "κοσμεί" το πρωτάθλημα της χώρας μας από τη νέα σεζόν.

Πρόκειται για μια εξαιρετική μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της Λάρισας. Άλλωστε εκτός από την αγωνιστική αξία του Κανόμπιο και την εμπειρία του από το ισπανικό πρωτάθλημα, εξίσου σημαντικό είναι πως διανύει μόλις το 30ο έτος της ηλικίας του.

Το who is who του Κανόμπιο

Ο Νέστορ Φαμπιάν Κανόμπιο Μπενταμπέρι όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου το 1980 στο Μοντεβιδέο, έχει ύψος 1.79 μ. και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του ξεκίνησε το 1997 στην Προγκρέσο, με την οποία έκανε τρεις σούπερ χρονιές και ανάγκασε την μεγάλη Πενιαρόλ να τον αποκτήσει. Εκεί έμεινε για δύο σεζόν όπου σε 73 συμμετοχές κατάφερε να σκοράρει 26 γκολ.

Το 2003 ο Κανόμπιο έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαλένθια. Στις "νυχτερίδες" ο Ουρουγουανός δεν τα κατάφερε και μετά από μια χρονιά με λίγες συμμετοχές, πήρε μεταγραφή για την Θέλτα.

Στον σύλλογο της Γαλικίας έμεινε για 4 χρόνια και εκεί έκανε το μεγάλο "μπαμ", καθώς ήταν αναπόσταστο κομμάτι της ομάδας και από τους καλύτερους παίκτες.

Τρανό παράδειγμα οι 131 συμμετοχές και τα 29 γκολ με την Θέλτα, από την οποία έφυγε το 2008 όταν και έπεσε στην δεύτερη κατηγορία.

Το 2008 ο επόμενος σταθμός του Κανόμπιο ήταν η Βαγιαδολίδη στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας 53 συμμετοχές και 5 γκολ. Είχε δηλαδή δύο γεμάτες χρονιές.

Κάπου εκεί μπαίνει στην μέση η ΑΕΛ, όπου καταφέρνει να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει τα "βυσσινί".

Σ' ότι αφορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Κανόμπιο μετρά 8 συμμετοχές δίχως γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: