Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Γωγάκος: «Στα τέλη Αυγούστου ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός»!

Γωγάκος: «Στα τέλη Αυγούστου ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός»!

Θέμα βιωσιμότητας και τιμής για τον Ημίθεο αποτελεί το γηπεδικό. Οι «κυανόλευκοι» έχουν όλες τις προϋποθέσεις με το μέρος τους και ο Γ.Σ. «τρέχει» όσο το δυνατόν περισσότερο το ζήτημα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» μετά τη χθεσινή συνάντησή του με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη για το θέμα, τονίζοντας: «Τα είπαμε με το Νομάρχη για τη Μίκρα βασικά, αλλά και για τα δύο (σ.σ. εννοώντας τους Χορτατζήδες). Ήταν μια σύσκεψη με πρωτοβουλία του Νομάρχη από μια επίσκεψη που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και τον ευχαριστώ. Ήταν ο μόνος που κατέβηκε στο Γουδή. Είχε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη με τον Διευθυντή Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμαριάς, τον Διευθυντή Πολεοδομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Αντινομάρχη για τέτοια θέματα τον κ. Αγγουρά, τη διεύθυνση του οργανισμού ρυθμιστικού σχεδίου… όλους τους φορείς που εμπλέκονται όταν θα χρειαστεί να βγάλουμε την άδεια και όταν βρεθεί ο ανάδοχος τον Σεπτέμβριο για την κατασκευή γηπέδου».

«Για περισσότερες εμπορικές χρήσεις»

Στη συνέχεια ο Ντίνος Γωγάκος αναφέρθηκε σ’ όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη λέγοντας: «Αφορά έργα τις εμπορικές χρήσεις που έχουμε τώρα, έργα αναπτυξιακά με τη θέση του γηπέδου και την ανάπτυξη του μετρό, το σχέδιο του Δήμου Καλαμαριάς για την περιοχή. Αν σκέφτεται να κάνει θαλάσσια συγκοινωνία, να δημιουργήσει μαρίνες, για να γνωρίζουμε κι εμείς. Να ενημερωθεί ο Δήμος Καλαμαριάς ότι εκεί θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό πάρκο που θα βοηθήσει την περιοχή που θα πάρει αξία και θα αναπτυχθεί. Να δοθεί αναφορά στον οργανισμό ρυθμιστικού σχεδίου ότι θα είμαστε οκ για τις εμπορικές χρήσεις και δεν θα έχουμε προσφυγές στο ΣτΕ και με τους υπευθύνους της πολεοδομίας για το αν έχουμε κάποιο πρόβλημα σχετικά με την περιοχή και το ισχύων νομοθετικό καθεστώς» είπε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής και προσέθεσε: «Ο Νομάρχης είπε ότι θα βοηθήσουν όλοι οι φορείς. Η συνάντηση είναι ένα ακόμη σημαντικό γεγονός αν μπορούμε να τροποποιήσουμε το ισχύων ρυμοτομικό της περιοχής να πάρουμε πιο πολλές εμπορικές χρήσεις για να είναι ακόμη πιο ελκυστικό το έργο σε κάποιον επενδυτή. Να γίνει κάτι σαν το Γ. Καραϊσκάκης. Μπορούμε κάποιες δραστηριότητες να τις αποχαρακτηρίσουμε και να τις κάνουμε εμπορικές».

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Επαναλαμβάνοντας την αισιοδοξίας του, ο Ντίνος Γωγάκος υπογράμμισε: «Φυσικά και είμαστε σε καλό δρόμο. Έπρεπε να γίνει και νωρίτερα αυτό. Δημοσιεύσαμε το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό στην εφημερίδα σας και σας ευχαριστώ γι’ αυτό. Έχουμε στείλει στον σύμβουλο αξιοποίησης, τον κ. Μητρόπουλο στην Αθήνα τις τεχνικές προδιαγραφές και θα έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης υπολογίζω αρχές Αυγούστου. Θα κάνουμε έπειτα τη νέα κύρια δημοσίευση, ουσιαστικά αφορά τη δημοπράτηση του έργου, τον διεθνή διαγωνισμό»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: