Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Μπέος: «Να μπει μπροστά ο Ζαγοράκης» – «Ζητάω συγνώμη από τον Ρέμο»!

Μπέος: «Να μπει μπροστά ο Ζαγοράκης» – «Ζητάω συγνώμη από τον  Ρέμο»!

Χειμαρρώδης όπως συνήθως ήταν ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και τους Κυριάκο Κύρτσο και Χάρη Γανωτίδη. Για την χθεσινή διαδικασία της ανάδειξης νέου προέδρου στην Super league μεταξύ άλλων είπε: «Εγώ πάντα θα αντιστέκομαι στην λογική των δύο ομάδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, να ελέγχουν πάντα την Λίγκα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Δεν είναι τσιφλίκι τους το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί όλοι να είναι ελεγχόμενοι από αυτές τις δύο ομάδες. Για παράδειγμα σε εμένα αρκούσε ότι ο Τσακίρης είναι πρόεδρος του Πανιωνίου για να τον στηρίξω. Όμως να κατεβαίνει μόνος του, χωρίς την στήριξη του κ. Βαρδινογιάννη, όπως αυτή εκφράστηκε».

«Μικρός παράγοντας ο Βαρδινογιάννης»

Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τόνισε: «Τον εκτιμώ, τον σέβομαι αλλά εγώ ποτέ δεν τον φοβάμαι. Μπορεί να είναι ένας κολοσσός σε άλλους τομείς, όμως στο ποδόσφαιρο είναι ένας πολύ μικρός παράγοντας. Άλλωστε και σε… κιλά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απέναντι του» είπε χαριτολογώντας ο κ. Μπέος που πρόσθεσε: «Υπάρχει διαφορά μεγεθών όμως εμένα δεν μου λέει τίποτα σαν παράγοντας».

Για την κλήρωση που φέρνει πρώτο αντίπαλο του Ολυμπιακού Βόλου τον Πανιώνιο υπογράμμισε: «Ήταν κάτι που δεν ήθελα. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δεν το έχω κρύψει. Ίσως να είναι το μοναδικό παιχνίδι που δεν θα με στεναχωρήσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

«Είναι παράλογη η διαδικασία της κλήρωσης»

Για το θέμα της κλήρωσης και των κλειδάριθμων που μπήκαν ώστε μεταξύ άλλων να αποφευχθούν και μεγάλα ντέρμπι στην πρεμιέρα, ο Αχιλλέας Μπέος σχολίασε: «Γίνονται αυτά και σε πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες με βάση τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς που δεν θέλουν ντέρμπι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δρομολογήθηκε η διαδικασία της κλήρωσης. Προσωπικά το θεωρώ παράλογο. Όμως επειδή αφορούσε τις πέντε ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη το ξεπεράσαμε το ζήτημα».

«Να μπει μπροστά ο Θοδωρής…»

Σε ότι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει σε ότι έχει να κάνει με πιθανή προώθηση του Θοδωρή Ζαγοράκη ως προέδρου της Super League, ο Αχιλλέας Μπέος διευκρίνισε: «Δεν έπεσε ακριβώς το όνομα στο τραπέζι. Όλα έγιναν μετά όταν πήγαμε να φάμε και πάνω στην συζήτηση του πρότεινα να μπει αυτός μπροστά. «Κατέβα εσύ» του είπα και «όλοι θα σε στηρίξουμε». Προσωπικά πιστεύω ότι πάνω από 12 ομάδες για πλάκα θα στηρίξουν τον Ζαγοράκη και τον ψηφίσουν. Απλώς έκανα λάθος που πάνω στην πίεση των δημοσιογράφων δημοσιοποίησα το θέμα. Προσωπικά όμως θεωρώ ότι ο Θοδωρής έχει την δυνατότητα ναμπει μπροστά. Να τον ψηφίσουμε όλοι. Να είναι κάτι διαφορετικό και όχι συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι. Να προχωρήσει το ποδόσφαιρο. Ας μπει ο κ. Αθανασιάδης. Άνθρωποι άφθαρτοι. Να μπει όμως κάποιος ουδέτερος. Που δεν θα έχει απαραίτητα την στήριξη ή του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού».

Για το αν απάντησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο κ. Μπέος τόνισε: «Ήταν μία προσωπική συζήτηση αυτή και δεν θέλω να επεκταθώ. Το ζητούμενο για μένα είναι να σκεφτεί αν έχει τον χρόνο για να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν και να βάλει σε μία σειρά τα προβλήματα».

«Ποτέ δεν θα στήριζα τον Πηλαδάκη»

Για την πρόθεση του Κώστα Πηλαδάκη να ξαναγίνει πρόεδρος της Λίγκας, απάντησε: «Κι εγώ θα ήθελα να γίνω βασιλιάς της Ισπανίας, τώρα που πήρε και το παγκόσμιο κύπελλο ειδικά, όμως δεν πρόκειται να γίνω. Όλοι έχουμε ευσεβείς πόθους. Προσωπικά ποτέ δεν πρόκειται να στηρίξω τον κ. Πηλαδάκη. Χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτό από κανέναν κάτι τέτοιο».

Για το αν κινδυνεύει με διάλυση η Super League, ο Αχιλλέας Μπέος ήταν ξεκάθαρος: «Ούτε μία στο εκατομμύριο. Τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγο. Θα διαφυλαχθεί απολύτως».

«Να διατηρηθεί η ηρεμία στον Ολυμπιακό Βόλου»

Για την ομάδα του, τον Ολυμπιακό Βόλου και τους στόχους που έχουν τεθεί είπε: «Προέχει για εμάς να διατηρηθεί η ηρεμία. Η ομάδα επέστρεψε μετά από 21 χρόνια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Super League. Αυτό που θέλαμε και καταφέραμε είναι να κρατήσουμε τον κορμό, δηλαδή 14-15 παίκτες και να έρθουν κάποιοι ακόμη ώστε να είμαστε άξιοι προσδοκιών. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

«Θα δίνουμε πάντα εισιτήρια στους αντιπάλους»

Για την δίψα των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Μίλησα με κάποια παιδιά και μου είπαν πως είναι όνειρο γι΄ αυτούς ότι θα βρεθούν σε γήπεδα που δεν έχουν ξαναπάει. Μεγάλα γήπεδα της Ελλάδας. Εμάς ακόμη και να μην μας δίνουν εισιτήρια, θα δίνουμε στους αντιπάλους. Δε νοείται παιχνίδι ποδοσφαιρικό χωρίς κόσμο. Είναι σα να βγαίνεις ραντεβού και να λείπει η… γυναίκα. Ελπίζω να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι και να κοπεί αυτό το μέτρο. Είμαστε όλοι αντίπαλοι για 90 λεπτά. Στον Βόλο υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενηθούν φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Προσωπικά θα είμαι αμείλικτος σε θέματα βίας, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τους δικούς μας φιλάθλους και έχω ενημερώσει σχετικά τους οργανωμένους οπαδούς».

Για τα προβλήματα στο «Πανθεσσαλικό» τόνισε: «Για να φανταστείτε πόσο μεγάλη προχειρότητα υπήρξε στην πρόβλεψη και την δημιουργία του, σε όλη την ανατολική πλευρά του γηπέδου δεν έχει μία τουαλέτα. Είναι αναγκαστική από εμάς η χρησιμοποίηση του, όμως είναι απαραίτητα και κάποια έργα».

«Ζητάω συγνώμη από τον Ρέμο»!

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, ο Αντώνης Ρέμος μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο, έμπαιναν μπροστά στον Ηρακλή. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μπέος τονίζει: «Ήταν μία ιστορική στιγμή για τον Ηρακλή. Σήμερα όμως οφείλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη στον Αντώνη Ρέμο που τον έμπλεξα σε αυτή την περιπέτεια γιατί εγώ επέμεινα για να κάνει αυτή την κίνηση. Αλλιώς ξεκινήσαμε όμως αλλού πήγε το θέμα. Προσωπικά έκανα σε 15 ημέρες μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να έρθουν παίκτες και η ομάδα τουλάχιστον να αποφύγει εύκολα τον υποβιβασμό, όπως και έγινε. Δεν έπρεπε να κινδυνέψει ο Ηρακλής. Δυστυχώς όμως είδα κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Κάποιοι πανηγύριζαν τρελά όταν ο Μπέος έφυγε από τον Ηρακλή. Κάποιοι που περιτριγύριζαν φυσικά τον Ρέμο. Έτσι έφθασε ο Ηρακλής εκεί που έφθασε. Τουλάχιστον εύχομαι οι άνθρωποι που ανέλαβαν να βρούνε δύναμη και κουράγιο και να οδηγήσουν ψηλά τον Ηρακλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: