Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ρονάλντο: «Ο σεβασμός κερδίζεται στο γήπεδο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο, στα 36 του χρόνια, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Αρη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα χθες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει για έναν ακόμη χρόνο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να κρεμάσει τα παπούτσια του φορώντας τη φανέλα του Αρη, αφού δηλώνει ευχαριστημένος στους «κίτρινους»:

«Προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω ποδόσφαιρο φέτος και μια ακόμη χρονιά. Πιστεύω ότι έχω δύο ακόμη χρόνια που θα μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Αρη.

Σίγουρα αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά. Αν Θεού θέλοντος δεν υπάρξει κάποιος τραυματισμός σκέφτομαι να συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο. Θα ήθελα να κρεμάσω τα παπούτσια μου φορώντας τη φανέλα του Αρη, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουμε φέτος.

Ο λόγος άλλωστε που έμεινα στον Αρη είναι ότι πλέον έχω δεθεί με την ομάδα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, που είναι μία όμορφη πόλη με καλή ζωή και μας προσφέρει ?σε μένα και στην οικογένειά μου- ηρεμία.

Είμαι 36 χρόνων και πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής που πλησιάζει αυτά τα χρόνια θα πρέπει να σκέφτεται να μένει σε ένα σύλλογο για αρκετά χρόνια».

Στον Αρη όλοι σε σέβονται. Πώς εισπράττεις αυτήν την εκτίμηση που σου δείχνουν;

«Ο σεβασμός κερδίζεται μέσα στο γήπεδο. Στα 15 χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο ίσως πολλοί θεωρούν ότι είμαι απόμακρος και ψυχρός. Ολα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να κερδίζω το σεβασμό των άλλων μέσα από τη δουλειά μου και αυτό κάνω και τώρα στον Αρη».

Τα συμπεράσματά του από την προετοιμασία ποια είναι;

«Νομίζω ότι τα ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν από το φιλικό με την Μπενφίκα και μετά. Στα προηγούμενα παιχνίδια τα πόδια μας ήταν αρκετά βαριά και αυτό φάνηκε. Η ομάδα δεν ήταν δεμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πλέον θα πρέπει να τρέξει και να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό».

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ πλησιάζει. Σε ποιο ποσοστό θεωρείς ότι θα είναι έτοιμος ο Αρης;

«Το να μιλήσεις με ποσοστά είναι δύσκολο. Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι και σε φυσική κατάσταση, αλλά και σε επίπεδο τακτικής».

Η συνεργασία με τον Νασούτι

«Κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού και έτσι ήταν και με τον Νασούτι. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να ''βρεθούμε'' μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η μετέπειτα συνεργασία μας ήταν εξαιρετική.

Ο Νασούτι αποχώρησε και ήρθαν στην ομάδα άλλα παιδιά όπως ο Λαζαρίδης και ο Οριόλ. Αν είμαι και φέτος βασικός πιστεύω ότι και με τα νέα παιδιά θα έχω μια εξίσου καλή συνεργασία. Γι' αυτό άλλωστε δουλεύουμε στην προετοιμασία».

«Σπουδαίος σταθμός η Μπενφίκα»

«Για πρώτη φορά θα αγωνιστώ, έστω και σε φιλικό, απέναντι στην Μπενφίκα που ήταν ένας σημαντικός σταθμός την καριέρα μου. Δεν υπάρχουν πάντως ιδιαίτερα συναισθήματα. Ηταν μία ομάδα που με βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας μου, μία ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη.

Εχω διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους της. Εχω κρατήσει καλές εικόνες από την Μπενφίκα , αλλά το βλέπω σαν ένα ακόμη παιχνίδι».

«Πιστεύω ότι και με τα νέα παιδιά θα έχω μια εξίσου καλή συνεργασία. Γι' αυτό άλλωστε δουλεύουμε στην προετοιμασία»

Χουάνμα
«Απερίγραπτη χαρά»

Ο Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, περισσότερο γνωστός ως Χουάνμα, πανυγήρισε μαζί με τους Ισπανούς συμπαίκτες του στον Αρη την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Οπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, πάντως, όχι τόσο πολύ όσο θα ήθελε. «Παρακολουθήσαμε όλοι μαζί τον τελικό και όταν μπήκε το γκολ του Ινιέστα, το πανηγυρίσαμε έντονα. Η χαρά μας για την κατάκτηση του Μουντιάλ ήταν απερίγραπτη, αλλά πολύ σύντομα χρειάστηκε να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να επιστρέψουμε στα δωμάτιά μας, αφού είμαστε σε περίοδο σκληρής προετοιμασίας και έπρεπε να ξεκουραστούμε.

Η Ισπανία έχει καλό ρόστερ και είναι πολύ δεμένη σαν ομάδα. Ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα το Μουντιάλ, αλλά στα νοκ άουτ παιχνίδια και ίδιως από τον ημιτελικό και μετά ανέβηκε και όλοι πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει».

«Θα παλέψω για τη θέση»

Ενας από τους λόγους που ο Χουάνμα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη ήταν ότι γνώριζε τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ από τη θητεία του στην Ισπανία. «Η παρουσία του Κούπερ στην ομάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να έρθω στον Αρη.

Οπως και το γεγονός ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι περισσότεροι παίκτες μιλούν ισπανικά. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου από τη νέα μου ομάδα είναι πολύ θετικές. Το γήπεδο είναι πολύ όμορφο και οι άνθρωποι του Αρη με υποδέχθηκαν με θερμό τρόπο.

Ηρθαμε για προετοιμασία εδώ στην Ελβετία, σε αυτόν τον υπέροχο τόπο, και αυτό που έχω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να φτάσω στο ιδανικό αγωνιστικό επίπεδο».

Ο Ισπανός γνωρίζει ότι για τη θέση κάτω από τα δοκάρια του Αρη θα πρέπει να παλέψει με τον Μιχάλη Σηφάκη. «Η πρώτη μου σκέψη έχει να κάνει με τους στόχους της ομάδας. Θέλω να τους πετύχουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Από τη δική μου πλευρά, θα προπονηθώ σκληρά και θα παλέψω για να είμαι έτοιμος όταν χρειαστεί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να γίνονται όλα προς όφελος της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: