Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Μάριο Μπερέτα: "Δεν μου αρέσει να χάνω!"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μάριο Μπερέτα σε δηλώσεις του μετά το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας ήταν εμφανώς προβληματισμένος από την ήττα, αλλά παραδέχτηκε πως είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα.

Ποιος είδε τον Μάριο Μπερέτα μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο χθεσινό (Δευτέρα 12/7) φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και δεν φοβήθηκε... Ο Ιταλός έμοιαζε "σκασμένος" από το αποτέλεσμα, αλλά και από την εμφάνιση των "ασπρόμαυρων".

Πάντως, ο κόουτς του "Δικέφαλου", στις δηλώσεις που έκανε, έδωσε κάποια ελαφρυντικά στους παίκτες του, κυρίως λόγω της όχι καλής φυσικής κατάστασης που έχουν αυτό το διάστημα.

Χαρακτηριστικά, ο Μπερέτα δήλωσε μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη βουλγάρικη ομάδα: "Δεν μου αρέσει ποτέ η ήττα, ούτε σε φιλικό παιχνίδι! Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε ό,τι κάνουμε στις προπονήσεις. Είχαμε το μειονέκτημα πως η ΤΣΣΚΑ είναι πιο μπροστά από εμάς στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αυτό, όμως, το γνωρίζαμε πριν το παιχνίδι".

Για να συνεχίσει, προχωρώντας σε μίνι ανάλυση αυτών που παρατήρησε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: "Δεν πατήσαμε παρά λίγες μόνο φορές στην αντίπαλη περιοχή και αυτός είναι ένας σημαντικός τομέας, στον οποίο θα δουλέψουμε ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήρθαν από άτυχες στιγμές. Ένα αυτογκόλ, ένα πέναλτι και μία ολιγωρία σε μία στημένη φάση. Ειδικά στη φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ των αντιπάλων μας, οι παίκτες μου θα έπρεπε να είχαν βγει ψηλότερα και να μειώναμε τα λάθη".

Και κατέληξε ο Μπερέτα: "Τα λάθη μας προήλθαν από την όχι και τόσο καλή φυσική κατάσταση που έχουμε, κάτι, όμως, που είναι απόλυτα λογικό για τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Κάθε ένας προπονητής θα ήθελε η ομάδα του να είναι απόλυτα έτοιμη, όμως, αυτό δεν γίνεται την χρονική περίοδο που διανύουμε. Το χτίσιμο μιας ομάδας γίνεται σταδιακά και αυτό κάνουμε και στον ΠΑΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: