Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σαβίνι: «Κάθε ματς σαν τελικός»

Σαβίνι: «Κάθε ματς σαν τελικός»

Ο Μίρκο Σαβίνι μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου, που βρίσκονται με την αποστολή του ΠΑΟΚ στη Γερμανία. «Δεν ήταν καθόλου καλό αποτέλεσμα η ήττα από την ΤΣΣΚΑ, αλλά τις τελευταίες μέρες η ομάδα είχε δουλέψει πολύ, κυρίως σε φυσική κατάσταση, σε τεχνική και σε τακτική. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Είναι λογικό ότι η ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής, στο νέο αμυντικό σύστημα, που θέλει ο καινούριος προπονητής μας. Θέλει να παίζουμε ψηλά άμυνα και να μην έχουμε μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Σιγά – σιγά και μέσα από τα παιχνίδια, οι μηχανισμοί θα δουλέψουν καλύτερα και θα φτάσουμε στο 100%».

Για τη φιλοσοφία του Μπερέτα ο Ιταλός αμυντικός επισήμανε: «Στην Ιταλία, οι προπονητές δουλεύουν πολύ παραπάνω σε θέματα τακτικής, αυτή είναι η φιλοσοφία των Ιταλών προπονητών και προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο. Ξέρεις ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του συμπαίκτη σου, με τον καιρό η ομάδα θα κινείται αυτοματοποιημένα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ θα δουλεύει πάντα για το καλύτερο και πάντα ο στόχος του είναι να πρωταγωνιστεί και να είναι μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας».

Για την κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ την προσεχή Παρασκευή σχολίασε: «Και οι πέντε είναι πολύ καλές ομάδες, που έχουνε πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει, με οποιονδήποτε κι αν παίξει, να δείξει τον καλύτερο εαυτό του, να δώσει αυτός τον ρυθμό στο γήπεδο. Τις επόμενες μέρες εδώ στη Γερμανία, θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε, να πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια κι όταν μάθουμε τον αντίπαλο, θα επικεντρωθούμε περισσότερο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την κατάσταση του ίδιου σε σχέση με πέρσι, ο Μίρκο Σαβίνι είπε: «Πέρσι δεν ήμουν από την αρχή στην προετοιμασία, είχα κι έναν τραυματισμό μετά και ήταν λογικό να μην είμαι στην καλύτερη κατάσταση. Φέτος είμαι από την αρχή στην προετοιμασία και είμαι πολύ καλά. Η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός, εκεί μπορώ να δώσω το 100%, στα άκρα δεν είναι η θέση μου, αλλά όταν μου το ζητά ο προπονητής, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, είμαι πάτα στη διάθεση του προπονητή, να παίξω οπουδήποτε θελήσει. Προς το παρόν, πάντως, περιμένουμε τον Λίνο να επιστρέψει στη θέση του».

Για το τι θα είναι επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα υποστήριξε: «Ο ΠΑΟΚ θα βλέπει κάθε ματς σαν τελικό, θα πρέπει να δίνουμε το 100% σαν να παίζουμε τελικό. Στο τέλος θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: