Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Έκλαψε όλη η Γερμανία...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η μοίρα παίζει τραγικά παιχνίδια ώρες ώρες... Στο σημείο όπου δοξάστηκε, μεγαλούργησε και αποθεώθηκε, στον αγωνιστικό χώρο δηλαδή, γράφτηκε μία από τις τελευταίες πράξεις για τον Ρόμπερτ Ένκε. Οι συμπαίκτες του συνόδεψαν το φέρετρό του στο κέντρο του γηπέδου και 45.000 φίλαθλοι του χάρισαν το τελευταίο standing ovation πριν την κηδεία.

Ο Ρόμπερτ Ένκε θα οδηγηθεί το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία ενώ σήμερα το πρωί ο 32χρονος τερματοφύλακας που αυτοκτόνησε την Τρίτη δέχτηκε το τελευταίο αντίο από συμπαίκτες φίλους και περίπου 45.000 θαυμαστές του. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στο γήπεδοο όπου δοξάστηκε.

Το φέρετρο του διεθνή πορτιέρο συνόδεψαν στη σέντρα του γηπέδου του Αννόβερου έξι συμπαίκτες του στην γερμανική ομάδα. Οι θύρες του γηπέδου άνοιξαν στις 08:30 ώρα Γερμανίας ενώ όσοι δεν μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο μπορούσαν να παρακολουθήσουν την τελετή σε οθόνες που υπήρχαν έξω από το στάδιο.

Στις 09:46 η γυναίκα του, Τερέζα πηγαίνει στο κέντρο του γηπέδου όπου βρίσκεται το φέρετρο του άντρα της με τον κόσμο να χειροκροτεί.

Στις 11:00 φαίνεται γνωστό ότι θα ξεκινήσει η νεκρώσιμη ακολουθία ενώ ένα λεπτό μετά ο Μίκαελ Μπάλακ και ο Περ Μερτεζάκερ πάνε πάνω από το φέρετρο και αφήνουν ένα στεφάνι στον πρώην συμπαίκτη τους. Στις 11:05 ένα κουαρτέτο εγχόρδων του Ανόβερο αρχίζει την κηδεία.

Στις 11:10 ο καθολικός ιερέας Henry Plochg ξεκινά τον επικήδειο λόγο του ενώ τρία λεπτά μετά τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος του Ανόβερο, Μάρτιν Κιντ.

Στις 11:18 η 17χρονη μαθήτρια Αλίνα Σμιντ τραγουδάει το «96, παλιά μου αγάπη» συνοδευόμενη από μια κιθάρα. Χιλιάδες φίλαθλοι με δάκρυα στα μάτια σηκώνουν ψηλά τα κασκόλ τους.

Στις 12:02 ο ιερέας λέει τα τελευταία λόγια για τον Ρόμπερτ Ένκε και ένα λεπτό αργότερα 12 παίκτες του Ανόβερο μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο

Στις 12:05 το φέρετρο οδηγείται εκτός γηπέδου με την Τερέζα να έχει επιλέξει την μουσική υπόκρουση αυτής της στιγμής.

Στις 12:06 το φέρετρο του Ρόμπερτ Ένκε βγαίνει από το γήπεδο με προορισμό το Νόισταντ όπου το απόγευμα ο τερματοφύλακας θα θαφτεί

Στις 12:08 οι συμπαίκτες του Ενκε αποχωρούν με δάκρυα στα μάτια.

Στις 12:09 η μαθήτρια τελειώνει την τελετή τραγουδώντας το "You'll never walk alone".

Στις 12:11 ο ηλεκτρονικός πίνακας δείχνει στιγμές του Ένκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: