Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Μουντιάλ 2010: Νίκες για Πορτογαλία, Ρωσία και Γαλλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με γκολ του Μπρούνο Άλβες η Πορτογαλία κέρδισε με 1-0 την Βοσνία, η Γαλλία με γκολ του Ανελκά και με το ίδιο σκορ επικράτησε μέσα στην Ιρλανδία, ενώ η Ρωσία πήρε την νίκη με 2-1 επί της Σλοβενίας.

Μετά τα πρώτα ματς των μπαράζ οι "τρικολόρ" είναι αυτοί που βρίσκονται σαφώς πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στα άλλα δύο ζευγάρια οι πιθανότητες είναι πιο μοιρασμένες εν όψει των ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη.

Πορτογαλία - Βοσνία 1-0

Στο "Λουζ" της Λισαβόνας η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ στο 31' με την κοντινή κεφαλιά του Μπρούνο Άλβες, έπειτα από σέντρα του Νάνι από δεξιά.

Στο 43' η Βοσνία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, καθώς από εκτέλεση κόρνερ ο Ίμπρισιτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Εντουάρντο.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή διπλή ευκαιρία στο 89'. Συγκεκριμένα, ο Πιάνιτς έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ντζέκο έπιασε την κεφαλια και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ εν συνεχεία έφτασε στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να πλασάρει και την μπάλα να χτυπά αυτή την φορά στο δεξί κάθετο δοκάρι, αφού κόντραρε και λίγο στον Ιμπίσεβιτς.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εντουάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μπρούνο Άλβες, Ντούντα, Πέπε, Ραούλ Μεϊρέλες, Σιμάο (88' Ούγκο Αλμέιδα), Ντέκο (84' Τιάγκο), Νάνι (69' Φάμπιο Κοεντράο), Λίεντσον.
ΒΟΣΝΙΑ: Χάσαγκιτς, Ναντάρεβιτς, Γιάχιτς, Σπάχιτς, Ίμπρισιτς, Μουράτοβιτς (87' Πιάνιτς), Ράχιμιτς, Σαλίχοβιτς, Μισίμοβιτς (82' Μουσλίμοβιτς), Ιμπίσεβιτς, Ντζέκο.

Ιρλανδία - Γαλλία 0-1

Η Γαλλία βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, καθώς κατάφερε να κερδίσει με 1-0 την Ιρλανδία μέσα στο "Κρόουκ Παρκ" του Δουβλίνου.

Οι "τρικολόρ" πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 72' με το σουτ του Νικολά Ανελκά από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και σε αμυντικό και να αλλάζει πορεία.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Ο'Σέι, Ρίτσαρντ Νταν, Σεντ Λέντγκερ, Κιλμπέιν, Λόρενς (80' Στέφεν Χαντ), Γουΐλαν, Άντριους, Νταφ (76' ΜακΓκίτι), Ντόιλ (71' Λέον Μπεστ), Ρόμπι Κιν.
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Εβρά, Λασανά Ντιαρά, Αλού Ντιαρά, Γκουρκούφ, Ανελκά, Ανρί, Ζινιάκ (91' Μαλουντά).

Ρώσια - Σλοβενία 2-1

Η Ρωσία επικράτησε στην Μόσχα με 2-1 της Σλοβενίας, η οποία με γκολ στο 87' απέκτησε πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Ο μέσος της Έβερτον, Ντινίγιαρ Μπελιαλετντίνοβ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τις "αρκούδες", καθώς πέτυχε και τα δύο τους γκολ στο "Λουζνίκι".

Το πρώτο τέρμα ήλθε στο 40' και το δεύτερο στο 52', όμως στο 87' ο Νέιτς Πέτσνικ μείωσε για τους Σλοβένους, οι οποίοι αύξησαν κατά πολύ τις ελπίδες πρόκρισής τους εν όψει της ρεβάνς στην πατρίδα τους την ερχόμενη Τετάρτη.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Ανιουκόβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενισόβ, Σεμάκ (60' Μπιστρόβ), Μπιλιαλετντίνοβ, Ζιριανόβ, Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο (80' Σιτσέβ).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Μπίρσα (77' Στεβάνοβιτς), Κιρμ (82' Πέτσνικ), Νοβάκοβιτς, Ντέντιτς (67' Λούμπιανκιτς).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 1ων μπαράζ της Ευρώπης:

Ρωσία - Σλοβενία 2-1 (40' και 52' Μπιλιαλετντίνοβ / 87' Πέτσνικ)
Ελλάδα - Ουκρανία 0-0
Ιρλανδία - Γαλλία 0-1 (72' Ανελκά)
Πορτογαλία - Βοσνία 1-0 (31' Μπρούνο Άλβες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: