Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Γκαγιά, το νέο αστέρι του Μεστάγια!!

Ο Γκαγιά βγάζει μάτια στα 19 του χρόνια και έχει καταφέρει με... 20 εμφανίσεις να αποτελεί πόλο έλξης για τους μεγάλους της Ευρώπης. Αυτός είναι ο αριστερός μπακ της Βαλένθια!
Χοσέ Γκαγιά ένα full back με απίστευτες δυνατότητες. Γεννήθηκε στο Pedreguer του Αλικάντε και μπορεί να έχει παίξει μόλις 20 ματς πρωταθλήματος, ωστόσο το όνομά του βρίσκεται στη λίστα πολλών μεγάλων ομάδων.
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν την Ακαδημία της Βαλένθια υποτιμημένη, ωστόσο τα αριστερά μπακ που έχουν περάσει από κει... βγάζουν μάτια. Ο Αλμπα στη Μπαρτσελόνα, ο Γκουαρδιόλα εμπιστεύθηκε τον Μπερνάτ στη Μπάγερν, όμως ο Γκαγιά θα μπορούσε να ξεπεράσει και τους δυο. Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες.
Ενα ματς άλλαξε την καριέρα του, αυτό κόντρα στους νέους της Ελτσε. Πάντα έπαιζε επιθετικός, όμως εκείνη τη μέρα του ζητήθηκε να παίξει αριστερό μπακ. Ο νεαρός δεν αμφισβήτησε ποτέ την απόφαση του Βιθέντε Κάστρο και στο τέλος δικαιώθηκε. «Από την πρώτη στιγμή που τον είδα είχα αυτή την ιδέα. Εκείνη τη μέρα έκανε ένα τεράστιο ματς» τονίζει ο προπονητής.
«Δεν ήμουν θυμωμένος, ακόμα και σε αυτή τη μικρή ηλικία ήξερα πως έπρεπε να βάλω την ομάδα πάνω απ' όλα» τονίζει ο παίκτης.
Είναι η ωριμότητα, η οποία του χάρισε το ντεμπούτο του στη Β' ομάδα της Βαλένθια σε ηλικία 16 ετών, ενώ ένα χρόνο αργότερα πήρε θέση στην πρώτη ομάδα. Ο Γκαγιά είναι μέλος ολων των μικρών Εθικών ομάδων. Φέτος παίζει με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έχει καταφέρει να κερδίσει με το σπαθί του τη θέση στο αριστερό άκρο.
Το πιο δυνατό του κομμάτι είναι η ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια. Η... προϋπηρεσία του στην επίθεση τον έχει βοηθήσει να είναι εξαιρετικός με τη μπάλα, αλλά και να κινείται πανέξυπνα χωρίς αυτή. Ο 19χρονος είναι εξαιρετικός και στο δημιουργικό κομμάτι και μπορεί να προσφέρει πολλά γκολ στην ομάδα.


Η αδυναμία του είναι πως δίνει τη μπάλα νωρίς. Ο Αθπιλικουέτα είχε το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο το δούλεψε αρκετά και είναι από τα πιο ισορροπημένα μπακ της Ευρώπης. Οι σέντρες του επίσης χαρακτηρίζονται βιαστικές και χωρίς ακρίβεια.
Σε πρόσφατες δοκιμές, ο Γκαγιά έσπασε τα κοντέρ και αναδείχθηκε ο 6ος ταχύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Οι αγαπημένοι του παίκτες είναι από τη Βαλένθια, Αϊμάρ, Βιθέντε, Βίγια.
Το συμβόλαιο του Γκαγιά λήγει το 2018, ενώ υπάρχει και ρήτρα 20 εκατ. ευρώ, ποσό μικρό για τους μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. η Αρσεναλ δείχνει ζεστή, οι ομάδες του Μάντσεστερ τον τσεκάρουν, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: