Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Μιχάλης Σηφάκης-"Καλύτερα που έφυγα από τον Ολυμπιακό"


Ο Μιχάλης Σηφάκης κράτησε το μηδέν κόντρα στον Ολυμπιακό... Δεν ήταν πισωγύρισμα για την καριέρα του Μιχάλη Σηφάκη, η φυγή του από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Στην πορεία αποδείχτηκε πως τουλάχιστον ο ίδιος ευεργετήθηκε από αυτή την εξέλιξη, αφού καθιερώθηκε στον Αρη και κέρδισε θέση στην Εθνική ομάδα.

Για τη φυγή του από τον Ολυμπιακό και τον Αρη: "Όπως το βλέπω τώρα, το ότι δεν είμαι πλέον στον Ολυμπιακό, τελικά μου έκανε καλό. Κάθε ποδοσφαιριστής, αλλά ιδιαίτερα ένας τερματοφύλακας, όταν δεν αγωνίζεται, δεν μπορεί να δείξει την αξία του και να εξελιχθεί. Ήμουν τυχερός, βρέθηκε ο αρης στο δρόμο μου και ταίριαξε ο ένας στον άλλο. Την εποχή που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο ήμουν τυχερός που ένας άνθρωπος σε ηλικία 17-18 ετών με έβαλε να παίξω». Ο ίδιος παραμένει ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του. «Φέτος δεν είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου και ζητώ περισσότερα από τον Μιχάλη. Χρειάζεται πολλή δουλειά και το κεφάλι κάτω. Δεν μου αρέσει η λέξη όνειρο. Προτιμώ να έχω στόχους, κοντινούς και μακρινούς, οι οποίοι να αλλάζουν και να διαμορφώνονται με τα δεδομένα".

Για την έλευση του Εκτορ Κούπερ στον Αρη: "Είναι σημαντικό σε μία ομάδα να υπάρχει ένας προπονητής με μεγάλη προσωπικότητα. Ο κύριος Κούπερ το έχει αυτό μόνο από το όνομά του και από τη στιγμή που ήρθε έπρεπε να αλλάξουν πολλά. Όταν δουλεύεις με έναν τέτοιο προπονητή, έχεις πολλά να μάθεις. Ο Αρης έχει ως επί το πλείστον νέους παίκτες, υπάρχει δίψα για διάκριση και τίτλους και η παρουσία του κυρίου Κούπερ είναι ευεργετική. Το πενθήμερο που πέρασε ήταν πολύ σημαντικό. Ευτυχήσαμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και την Καβάλα, είμαστε ικανοποιημένοι που διεκδικούμε τους στόχους μας και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι ώς το τέλος. Φέτος μας έλειψε η σταθερότητα. Αν παρουσιαζόμασταν από την αρχή της χρονιάς όπως στα τελευταία δύο ματς, ο Αρης δεν θα είχε να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις μεγάλα ονόματα, αλλά με το πώς συμπεριφέρεσαι σαν ομάδα. Ο Αρης σε αυτά τα ματς έδειξε πως πραγματικά είναι μεγάλη ομάδα".

Για την Εθνική ομάδα: "Σε όποιο παιχνίδι κι αν αγωνιστώ εγώ ή οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής της ομάδας, θα είναι σημαντικό. Θέλουμε να πάμε στη Νότιο Αφρική όχι για να δούμε τον Μέσι, αλλά για να βοηθήσουμε την Εθνική. Ας αγωνιστώ και ας είναι σε οποιοδήποτε ματς. Αν πάνε όλα καλά κι έχουμε την υγεία μας, θα ζήσω την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: