Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νιόπλιας: "Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ματς"


Ο Νίκος Νιόπλιας πριν τον αγώνα ρεβάνς με την Σταντάρ Λιέγης Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στη Λιέγη υποστήριξε ότι η πρόκριση στους "8" του Europa League κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι στο "Σπύρος Λούης". "Δεν ήταν καλύτερη η Σταντάρ", τόνισε και συμπλήρωσε: "Στόχος η νίκη στο ντέρμπι".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή:
"Κρατάμε πάντα τα θετικά και προσπαθούμε να διώξουμε ή να περιορίσουμε τα αρνητικά. Κάναμε πολλά λάθη στα δύο ματς με την Σταντάρ. Κατά ένα μέρος κρίθηκε στο πρώτο ματς. Ηταν λογικό η Σταντάρ να πάει το ματς στην έδρα της όπως θέλει μετά από ένα τέτοιο σκορ. Θέλαμε να σκοράρουμε πρώτοι για να μεταφέρουμε την πίεση, αλλά δεν το καταφέραμε", δήλωσε αρχικά.

Ερωτούμενος για το αν ο αποκλεισμός επηρεάσει τους "πράσινους" ενόψει του ντέρμπι, είπε: "Όχι, δεν υπάρχει λόγος, είναι διαφορετικές διοργανώσεις. Την Κυριακή μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα, παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, είμαστε καλή ομάδα και το περιμένουμε πώς και πώς. Πιστεύω θα είμαστε νικητές για να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Για το αν θα υπάρχει κούραση ενόψει ντέρμπι: "Είναι λογικό να θέλουμε να παλέψουμε το σημερινό παιχνίδι. Ηταν ένα ματς στο οποίο πας με την καλύτερη διάθεση που έχεις. Γενικά, δεν μπορείς να μην βάλεις αυτούς τους παίκτες που πιστεύεις να πάρεις αποτέλεσμα. Αν είμαστε στον Παναθηναϊκό και δεν πιστεύουμε στους 25 παίκτες που έχουμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Όλοι οι παίκτες θα παίρνουν ευκαιρίες. Στο πρώτο ματς ήταν τέτοια η χρονική στιγμή που επιβαλλόταν να κάνουμε αλλαγές. Είχαμε 5 διεθνείς που είχαν παίξει στο Βόλο, πηγαίναμε στην Τρίπολη σε μια έδρα που δεν είχαμε κερδίσει ποτέ, ήμασταν δύο βαθμούς διαφορά. Σήμερα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είχαμε έναν αέρα, θέλαμε να τον συνεχίσουμε εν όψει της Κυριακής. Είμαστε σε καλή κατάσταση και την Κυριακή δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι κάτι άλλο. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα. Ό,τι παιχνίδι και να παίζεις με τον Ολυμπιακό, είναι ντέρμπι και είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Είναι τέτοιο το παιχνίδι, στο οποίο -αν μπορώ να πω έτσι- ο ποδοσφαιριστής σαν να παράγει περισσότερη δύναμη. Ήμαστε κοντά στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό, αλλά και άλλα τέτοια μας δίνουν δύναμη και υπερκαλύπτουν, οποιαδήποτε κούραση που θα μπορούσε να υπάρχει. Και ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του δεν θα έχει περισσότερες ώρες ξεκούρασης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα κόπωσης. ’λλωστε για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ και να κάνουμε μια προπόνηση για να μην κουράσουμε τους παίκτες.

Για το αν η Σταντάρ ήταν καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό: "Όχι, δεν ήταν καλύτερη η Σταντάρ, αλλά είχε πολύ καλό σκορ από το πρώτο παιχνίδι. Την έχω δει την ομάδα. Αν εμείς είχαμε οποιοδήποτε σκορ υπέρ μας στο πρώτο παιχνίδι, όλα θα ήταν αλλιώς. Εχει δείξει ότι μόνο στην κόντρα μπορεί να κάνει φάση. Αν πρέπει να κάνει παιχνίδι, δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει".

Η υπόσχεση στους οπαδούς: "Πρέπει να κερδίσουμε, αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν έχω να δώσω υπόσχεση μόνο στον κόσμο, αλλά σε όλους, στους εαυτούς μας".

Από την άλλη ο Ντομένικο Ντ' Ονόφριο, δήλωσε: "Φοβόμουν το ότι ήμασταν το φαβορί. Δημιουργήσαμε τις πιο κλασικές ευκαιρίες και ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το ματς έδειξε συγκέντρωση και ωριμότητα. Είμαι ευχαριστημένος από το σύνολο της ομάδας. Δείξαμε χαρακτήρα και στα 90 λεπτά. Παίξαμε με πολύ καλή τακτική και με Ζάλτσμπουργκ, Βέστερλο, Μπριζ χωρίς τα ίδια καλά αποτελέσματα. Εχω πάντα την ίδια φιλοσοφία παιχνιδιού. Γνωρίζω τα προσόντα των παικτών μου και προσπαθώ να προσθέσω αξία στο σύνολο. Και σήμερα και με Ζάλτσμπουργκ καταφέραμε ένα αποτέλεσμα κόντρα σε καλύτερες ομάδες από εμάς. Κερδίζουμε σε ομοψυχία και χαρακτήρα, απλά σήμερα έτυχε να έρθει και το αποτέλεσμα κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει τη ζημιά, κατά κάποιο τρόπο το περιμέναμε. Ομως και η ομάδα και ο Μπολάτ τα πήγε καλά και το ξεπεράσαμε στη συνέχεια και δεν είχαμε πρόβλημα".

Ερωτούμενος τέλος ποιον αντίπαλο προτιμά στα προημιτελικά, απάντησε: "Με τη Γιουβέντους αποδείχθηκε ότι σε αυτή τη διοργάνωση βγήκαν έξω θηρία και φάνηκε πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμά μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: