Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ξυπνάτε, ρεεεεέ! Χανόσαστε…!!

Γράφει ο  Άρις Νικολάκης
Το ψεύδος είναι καλός… σπρίντερ. Η αλήθεια είναι καλός …δρομέας. Με άλλα λόγια. Το ένα έχει ταχύτητα. Το άλλο, αντοχή. Κι έτσι τελικά, η αλήθεια θριαμβεύει!

Προς Θεού βέβαια, εμείς δε λέμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκτισε κατ’ αρχήν με ψεύδη την εικόνα ομάδας με δυνατότητες πρωταθλητισμού. Τούτο δε, αφορά – επιμένουμε - όλη την σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήτοι: Ιδιοκτησιακό καθεστώς, διοικητική και τεχνική ηγεσία. Και στη συνέχεια αυτή η εικόνα – παζλ ψευδών συνεθλίβη από το βάρος της αλήθειας. Δε λέμε αυτό.

Ψεύδη θα ήταν όλα, εάν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτιμούσε πως δεν υπήρχαν οι δυνατότητες. Εξάλλου μέχρι και τις αρχές του τρέχοντος – ημερολογιακά - χρόνου όλο το φίλαθλο κοινό του τόπου εκτιμούσε πως υπήρχαν..

Οι εξελίξεις (μάς) εξέθεσαν όλους. Η αλήθεια (μάς) εξέπληξε αρνητικά. Κι ας σπεύδουν ουκ ολίγοι (εκ των πολλών – εκτός των τειχών - οσφυοκαμπτών με τους τεμενάδες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ) να απαξιώσουν τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η εικόνα ομάδα με δυνατότητες πρωταθλητισμού. Να πετάξουν στα σκουπίδια τις αρχικές εντυπώσεις.

Τα δεδομένα τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο. Το ξεκίνημα ήταν λαμπρό. Το τελείωμα εξελίσσεται σε σκοτεινό. Κι εδώ ακριβώς… Στην άβυσσο ανάμεσα τους βρίσκεται η αιτία της σύνθλιψης της αρχικής εικόνας της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δεν χρειάζεται πάντως, να βουτήξτε στην άβυσσο για να την διακρίνετε. Η αιτία είναι καιρό τώρα ηλίου φαεινότερη. Κι αφορά το έλλειμμα πρόνοιας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τη μία πλευρά. Κι από την άλλη; Το περίσσευμα αυτοπεποίθησης. Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα – λένε - καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί…

Ο «δικέφαλος» έμεινε από δυνάμεις. Τελείωσαν τα «καύσιμα» του. Δεν διέθετε κι εφεδρείες. Καθώς μάλιστα, το Πρωτάθλημα θέλει αντοχή; Η ταχύτητα του στο ξεκίνημα «άδειασε» τα πνευμόνια του. Ποιος, πως και γιατί… Ευθύνεται για το έλλειμα πρόνοιας και το περίσσευμα αυτοπεποίθησης; Ομερτά! Ναι, ομερτά. Στόματα ερμητικά κλειστά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Κιχ» δεν ακούστηκε – δια επίσημων χειλέων – περί της μεταγραφικής πολιτικής του περασμένου καλοκαιριού. Και μην σπεύσετε να αποδώσετε … στους εμπλεκόμενους ευθύνες και δια ανεπίσημων χειλέων και μέσω τρίτων. Οι εμπλεκόμενοι σιωπούν χαρακτηριστικά. Ομερτά, σας λέμε. Ομερτά…

«Κιχ» δεν ακούστηκε και περί μεταγραφικής πολιτικής του χειμώνα. Εάν δε κι εφ’ όσον συγκρίνετε όσα ειπώθηκαν περί μεταγραφικών πολιτικών και τότε και τώρα… Επειδή τα γραπτά μένουν… Με όσα πράχθηκαν, θα τραβάτε τα μαλλιά σας με την αλληλοαναίρεση τους. Τα μεν απορρίπτουν τα δε. Και τα δε, καταρρίπτουν τα μεν. Με δυο λόγια; Τρικυμία εν κρανίω στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι παραιτήσεις δίχως εξηγήσεις και δίχως αναλήψεις ευθυνών ουδένα ωφελούν. Βλάπτουν τους πάντες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οδήγησαν τους φίλους του «δικέφαλου» σε δρόμους σκέψεων και πράξεων οι οποίοι εξελίχθηκαν σε αδιέξοδα. Οι παραιτήσεις τους δίχως εξηγήσεις και δίχως αναλήψεις ευθυνών – κι ουχί για το θεαθήναι – είναι υποχρέωση τους προς τον κόσμο τον ΠΑΟΚ. Το αντίθετο είναι ασέβεια. Είναι απρέπεια.

Στις εποχές των παχέων αγελάδων τον ήθελαν όλοι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ (ήτοι: Ιδιοκτησιακό καθεστώς, διοικητική και τεχνική ηγεσία της) για στήριξη. Παράλληλα απολάμβαναν την αποθέωση. Στις εποχές των ισχνών του γυρίζουν την πλάτη. Παράλληλα λαμβάνουν το ανάθεμα. Και τούτο παλικαριά δεν είναι.

Α, και κάτι τελευταίο. Με το χέρι στην καρδιά: Αρνιόμαστε (δικαίωμα μας είναι στο κάτω κάτω της γραφής) ακόμη κι υποψία σκέψης για «βρωμιές» κορυφαίων στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απορρίπτουμε ακόμη κι υποψία σκέψης… χρέωσης τους σε ακέραιους και καθαρούς (τούτο δε έχει να κάνει με τις επαγγελματικές τους ικανότητες) ανθρώπους όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο Ζήσης Βρύζας κι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Σαφές;

Δεν αρνιόμαστε πάντως και δεν απορρίπτουμε τις μεταξύ τους τριβές. Αυτές προκαλούσαν , προκάλεσαν και προκαλούν θερμότητα. Αυτή φουντώνει τις εστίες φωτιάς στην Τούμπας. Αυτών των οποίων την ύπαρξη γνώριζε και γνωρίζει ο Ιβάν Σαββίδης αλλά… Ουδέν έπραξε για να τις σβήσει!

Όσο για τα τρέχοντα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Ξέρετε τι θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; «Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν». Κι οι σύγχρονοι; Ξυπνάτε ρεεέ. Χανόσαστε!

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: