Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι «μάχες» πάνω από την άσπρη βούλα!! (vids)

Με αφορμή την... πρωτοβουλία του Μάριο Μπαλοτέλι να εκτελέσει το πέναλτι της Λίβερπουλ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει παρόμοιες περιπτώσεις, όπου συμπαίκτες διαφώνησαν μεταξύ τους για το ποιος θα σουτάρει από τα έντεκα βήματα.
Η ιδιομορφία του χαρακτήρα του Μπαλοτέλι δεν είναι κάτι που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έμαθε... χθες. Το γεγονός ότι αγνόησε τους κανόνες των αποδυτηρίων της Λίβερπουλ για τον εκτελεστή των πέναλτι (κατακρίθηκε έντονα γι’ αυτό από τον αρχηγό Στίβεν Τζέραρντ) είναι ίσως κάτι μηδαμινό μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα που έχει κάνει στην καριέρα του. Το παρατσούκλι «τρελό-Μάριο» δεν έχει βγει τυχαία άλλωστε.
Αυτή την κίνηση, πάντως, ο Μπαλοτέλι δεν την έκανε για πρώτη φορά. Το είχε ξανακάνει όταν αγωνιζόταν στην Ίντερ σε έναν αγώνα κόντρα στην Παλέρμο το 2009. Τότε βέβαια, «αντίπαλον δέος» δεν ήταν ο Τζόρνταν Χέντερσον, αλλά ο Σάμουελ Ετό, οπότε δεν τον... έπαιρνε και για πολλά πολλά. Μετά και από παρέμβαση του Χαβιέ Ζανέτι, το πέναλτι το εκτέλεσε ο Καμερουνέζος, με τον Ιταλό φορ να μην πανηγυρίζει το γκολ της ομάδα του!



Ο αυθεντικός «τρελό-Μάριο» - όπως είπαμε – είναι ένας, όμως κι άλλοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει να του κλέψουν τη δόξα, όσον αφορά μια εκτέλεση πέναλτι.
Πάολο Ντι Κάνιο – Φρανκ Λάμπαρντ
Οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στη Γουέστ Χαμ. Το 2000, λοιπόν, τα «σφυριά» αντιμετώπιζαν την Μπράντφορντ και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-4. Στο 65’ κερδίζουν πέναλτι, με τον Λάμπαρντ να παίρνει την μπάλα για να το εκτελέσει. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του πάντοτε οξύθυμου Ντι Κάνιο, ο οποίος πήρε με το «έτσι θέλω» την μπάλα και έδιωξε μακριά το μικρό – τότε – Λάμπαρντ. Μάλιστα, ο Ιταλός συνέχισε να φωνάζει στο συμπαίκτη του ακόμη και μετά την εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα.




Κέβιν Μιραλάς – Λέιτον Μπέινς
Μόλις πριν από ένα μήνα η Έβερτον αντιμετώπιζε τη Γουέστ Μπρομ, με τα «ζαχαρωτά» να κερδίζουν πέναλτι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Μόνιμος εκτελεστής από την άσπρη βούλα είναι ο Λέιτον Μπέινς, όμως αυτή τη φορά ο Μιράλάς πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Παρά την αρχική «παγωμάρα» μεταξύ τους, ο Μπέινς έδωσε τη συγκατάθεσή του στην εκτέλεση από τον Βέλγο. Το αποτέλεσμα όμως δε δικαίωσε αυτή την επιλογή, καθώς ο Μιραλάς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.



Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν – Νάθαν Ντάιερ
Στον τελικό του αγγλικού Λιγκ Καπ το 2013, η Σουόνσι ήταν η μεγάλη νικήτρια (5-0 την Μπράντφορντ), όμως ενώ το ματς ήταν στο 3-0 υπήρξε ένταση. Αφορμή ένα πέναλτι που κέρδισε η Σουόνσι. Ο Νάθαν Ντάιερ είχε ήδη πετύχει δύο γκολ και ήθελε να εκτελέσει το πέναλτι, ώστε να φτάσει σε ένα ιστορικό χατ-τρικ. Ο τότε συμπαίκτης του, όμως, Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν είχε άλλη άποψη. Πήρε την μπάλα και σούταρε αυτός από τα έντεκα βήματα. Πριν συμβεί αυτό, οι συμπαίκτες τους είχαν μπει στη μέση, κυρίως για να ηρεμήσουν τον Ντάιερ, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ της ομάδας του.




Τζάιλς Κόουκ – Στίβεν Σουμάχερ
Πραγματικά απίθανο περιστατικό ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές της Μπάρι, σε ένα αγώνα κόντρα στη Γέοβιλ. Ο Κόουκ ήταν αυτός που αρχικά πήρε την μπάλα για να εκτελέσει το πέναλτι, όμως με δυναμικό τρόπο ο Σουμάχερ προσπάθησε να του αποσπάσει την μπάλα. Συμπαίκτες, ακόμη και ο διαιτητής μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.




Νταβίντε Λαντσαφάμε – Λεάντρο Μαρτίνεζ
Να βλέπει ο προπονητής την ομάδα του να κερδίζει πέναλτι και πριν την εκτέλεση να αποβάλεται ποδοσφαιριστής του. Κι όμως αυτό έγινε σε αγώνα του ουγγρικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Χόνβεντ και την Πέτσι. Δύο ποδοσφαιριστές της Χόνβεντ, ο Λαντσαφάμε και ο Μαρτίνεζ ήρθαν «στα χέρια» για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τους δείξει από μια κίτρινη κάρτα. Για τον Λαντσαφάμε, όμως, αυτή ήταν η δεύτερη κίτρινη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να εκτελέσει το πέναλτι ο Μαρτίνεζ.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: