Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μι-ζερη Τσέλσι!!

Ακριβά πλήρωσε αυτή τη φορά το… τσούκου-τσούκου η Τσέλσι! Η ομάδα του Μουρίνιο επεδίωκε μια ακόμα επαγγελματική νίκη με την Μπέρνλι, όταν ο Μπεν Μι τη σόκαρε στο τέλος (1-1). Γκέλα και για Γιουνάιτεντ

Μι-ζερη Τσέλσι!
Μια του… Μουρίνιο, δυο του Μουρίνιο, κάποια στιγμή θα ερχόταν και η κακή του μέρα. Στοχεύοντας σε μια ακόμα ρεαλιστική νίκη στην Premier League (και παρόλο που αυτή τη φορά είχε τη δικαιολογία ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 70’ λόγω αποβολής του Μάτιτς) η Τσέλσι δεν καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι με την Μπέρνλι.

Έτσι, ο Μπεν Μι την τιμώρησε στο τέλος. Ο Άγγλος αμυντικός απάντησε στο 81’ στο γκολ του Ιβάνοβιτς κι εκτός από πολύτιμο πόντο στην εκ των ουραγών του πρωταθλήματος (1-1), έδωσε και νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής, επιτρέποντας στη Μάντσεστερ Σίτι (εφόσον επικρατήσει της Νιούκαστλ) να μειώσει στους πέντε πόντους τη διαφορά από την κορυφή.

Σε ακόμα χειρότερη γκέλα όμως -και μάλιστα για δεύτερη φορά φέτος από την ίδια αντίπαλο- έπεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρόλο που προηγήθηκε στην έδρα της Σουόνσι με τον Ερέρα, η ομάδα του Φαν Χάαλ δε χάρηκε για περισσότερα από δυο λεπτά. Γιατί ο Κι ισοφάρισε σχεδόν αμέσως κι έστρωσε το δρόμο της ανατροπής για τους Ουαλούς, που ήρθε με γκολ του Γκομίς (2-1) και στέρησε πολύτιμο έδαφος από τους «κόκκινους διαβόλους» για το Champions League.

Πάνω σ’ αυτό το… έδαφος λοιπόν πάτησε ευχαρίστως η Άρσεναλ! Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα των τελευταίων αγώνων, οι «κανονιέρηδες» καθάρισαν απ’ το ημίχρονο στην έδρα της (επίσης φορμαρισμένης) Κρίσταλ Πάλας. Τα γκολ των Καθόρλα (με πέναλτι) και Ζιρού χάρισαν τη νίκη που δεν μπορούσε ν’ αμφισβητήσει ο Μιούρεϊ στις καθυστερήσεις (2-1) κι έστειλε την ομάδα του Βενγκέρ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κατά τ’ άλλα, επική ανατροπή -που βύθισε έσκαψε ακόμα περισσότερο το λάκκο της Άστον Βίλα- πέτυχε η Στόουκ. Παρόλο που έμειναν πίσω από γκολ του Σινκλέρ, οι «πότερς» δεν πτοήθηκαν και αφού απάντησαν με τον Ντιούφ, μοίρασαν εγκεφαλικά στο Μπέρμιγχαμ, φτάνοντας στις καθυστερήσεις (με πέναλτι του Μόουσες) στο πολύτιμο 2-1.

Κι ενώ οι Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρομ έφερναν μια ισοπαλία με νικητές τους φιλοξενούμενους (με το 0-0 παρέμειναν από πάνω στη βαθμολογία) ο Ντάμε Εντόι γινόταν ξανά ήρωας για τη Χαλ! Μετά τη θεαματική εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής (ένα γκολ και μια ασίστ με την Άστον Βίλα) ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού λύτρωσε τις «τίγρεις», υπογράφοντας στο 89’ το… εξάποντο (2-1) στο ντέρμπι παραμονής με την ΚΠΡ.


Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/2

Άστον Βίλα-Στόουκ 1-2
(20’ Σινκλέρ - 45’ Ντιουφ, 90’+3’ πεν. Μόουσες)

Τσέλσι-Μπέρνλι 1-1
(14’ Ιβάνοβιτς - 81’ Μι)

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 1-2
(90’+4’ Μιούρεϊ - 8’ πεν. Καθόρλα, 45’+1’ Ζιρού)

Χαλ-ΚΠΡ 2-1
(16’ Γέλαβιτς, 89’ Εντόι - 39’ Όστιν)

Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ 0-0

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
(30’ Κι, 73’ Γκομίς - 28’ Ερέρα)

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή, 22/2

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (14:00)
Έβερτον-Λέστερ (16:05)
Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ (18:15)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο, 28/2 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Μπέρνλι-Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Άστον Βίλα
Στόουκ-Χαλ
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον

Κυριακή, 1/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:00)
Άρσεναλ-Έβερτον (16:05)

*Ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4, λόγω του τελικού Λιγκ Καπ ανάμεσα στα «σπιρούνια» και την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: