Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τακτική… αιφνιδιασμού!!

Εκπλήξεις φαίνεται πως ετοιμάζει ο Γιάννης Αναστασίου στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Οι σίγουροι και οι «ανοιχτές» θέσεις. Έμφαση στην ψυχολογία των παικτών.

Τακτική… αιφνιδιασμού
Ο Γιάννης Αναστασίου δεν συνηθίζει να φανερώνει τα χαρτιά του τις ημέρες που προηγούνται ενός αγώνα. Και δεν το κάνει ούτε εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα έχει εκπλήξεις στην ενδεκάδα, σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο ή τουλάχιστον να μην του δώσει την δυνατότητα να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το αγωνιστικό πλάνο του «τριφυλλιού».

Από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, δεν θα είναι έκπληξη να απουσιάζουν από την αποστολή που θα ανακοινωθεί σήμερα και παίκτες που έχουν παίξει αρκετές φορές και βασικοί Σύμφωνα, πάντως, με όλες τις ενδείξεις σίγουρη θέση στην ενδεκάδα θα έχουν ο Στιλ στο τέρμα, οι Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδης σαν στόπερ, Λαγός και Πράνιτς στο κέντρο, Πέτριτς, Καρέλης και Μπεργκ στην επίθεση, ενώ και ο Ζέκα θα είναι σίγουρα παρών, αλλά μένει να φανεί αν θα χρησιμοποιηθεί σαν δεξί μπακ ή εκεί θα βρεθεί κάποιος εκ των Μπούρμπου ή Τριανταφυλλόπουλου για να παίξει ο Πορτογάλος στο κέντρο. Ανοιχτή είναι και η θέση του αριστερού μπακ, που διεκδικείται από Χουχούμη και Νάνο.

Ο προπονητής των «πρασίνων» ανέλυσε χθες στους παίκτες του το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δίνει έμφαση στην πίεση ψηλά, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την αδυναμία που έχει ο Σαντάνα με την μπάλα στα πόδια, αλλά και την κούραση που θα κουβαλούν αρκετοί «ερυθρόλευκοι» από τα συνεχή παιχνίδια και το πρόσφατο ταξίδι στην Ουκρανία. Ο Λαγός αναμένεται να επωμιστεί το μαρκάρισμα του Τσόρι, που θεωρείται παίκτης-«κλειδί» από τους Πειραιώτες.

Στο μεταξύ, το τεχνικό τιμ της ομάδας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών και για το λόγο αυτό ο Γιάννης Αναστασίου και ο Λεωνίδας Βόκολος έχουν κάνει πολλά τετ-α-τετ με παίκτες. Στη σημερινή προπόνηση, με την οποία ολοκληρώνεται η προετοιμασία, θα είναι παρών και ο Γιάννης Αλαφούζος που επίσης αναμένεται να μιλήσει στην ομάδα, είτε στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου, είτε στο ξενοδοχείο όπου θα αποσυρθεί η αποστολή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: