Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ζεβλάκοφ:«Πώς να ξεχάσεις την 4άρα;»

Ηγετική προσωπικότητα που γνώρισε την αποθέωση στο Λιμάνι! Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ μιλά στο gazzetta.gr για το ντέρμπι που δεν θα ξεχάσει, τα... γαλλικά πριν τη σέντρα και το μήνυμα στους «ερυθρόλευκους». 
Η πρεμιέρα του σε ντέρμπι ήταν... δύσκολη, ωστόσο η γεύση που του άφησαν οι ματσάρες «αιωνίων» είναι γλυκιά! Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ αποθεώθηκε όσο λίγοι ξένοι, ηγετική μορφή στο γήπεδο, τα έδινε όλα και η μαχητικότητά του αποτέλεσμα παράδειγμα για πολλούς ερυθρόλευκους. Ο Πολωνός μιλά στο gazzetta.gr για την καυτή ατμόσφαιρα που έζησε, τα... γαλλικά μηνύματα των οπαδών, αλλά και το ντέρμπι που θα είναι πάντα στο μυαλό του. 
Ποιο είναι το σύνθημα που θυμάσαι;
«Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν συγκρίνεται σε αυτά τα ματς. Έχει παλμό, συνθήματα, φαντασία, τα δίνει όλα στις εξέδρες! Δεν μπορώ να πω κάποιο συγκεκριμένο σύνθημα, αλλά είναι απίστευτοι. Πάντα καταλάβαινα πως με εκτιμούσαν. Με έβλεπαν σαν πιστό στρατιώτη. Εχουν φωνάξει το όνομά μου και αυτό είναι τιμή για έναν παίκτη. Θυμάμαι την απαίτηση τους: Look μαλ... you have to fu... Panathinaikos».
Ποια είναι η ομιλία που δεν θα ξεχάσεις;
Τα ντέρμπι άρχιζαν τρεις μέρες πριν.  Θυμάμαι πάντα τις προπονήσεις στο Ρέντη. Τον κόσμο που ερχόταν πριν. Σε αυτά τα ματς μπορεί να νιώσεις σαν ήρωας. Είναι πολύ μεγάλα παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ γνωστά. Παντού έγραφαν. Και Πολωνία και παντού. Παιχνίδι που συγκρίνεται με ατμόσφαιρα Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ξένοι μάθαιναν τι σημαίνει Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Μας το εξηγούσαν οι προπονητές μας. Οι ομιλίες πάντα είχαν στόχο να σε τονώσουν ψυχολογικά και αυτό το κατάφερναν. Αλλωστε σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις πάθος, δύναμη και θράσος. Πρέπει να μπουν δυνατά για να πάρουν αυτό που θέλουν. Μας έλεγαν “Να έχετε την ψυχολογία που πρέπει'. Κίνητρο. Πάντα για το καλό πνεύμα και τη νοοτροπία νικητή. Όλα όσα θέλετε να πείτε στον αντίπαλο δείξτε τα τον αντίπαλο”». 
Το ντέρμπι που σου έχει μείνει;
Ματς κυπέλλου, στο Καραϊσκάκη όταν κερδίσαμε 4-0. Δεν το ξεχνάω. Ήταν τεράστια γιορτή. Ήταν πολύ σημαντικό. Θα το θυμάμαι. Θα το έχω πάντα στην καρδιά μου. Ηταν εξαιρετική εμφάνιση, φανταστικά γκολ και ένα γήπεδο να έχει δημιουργήσει «κόλαση». Ημασταν... άτυχοι, είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ! Αλλα να κερδίζεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι με τέσσερα γκολ είναι απίστευτο...



Πότε ανησύχησες περισσότερο;
Στο πρώτο ντέρμπι που έπαιξα, δεν ήμουν προετοιμασμένος, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.  Ανησύχησα και... δικαιώθηκα, αφού χάσαμε 1-0 εκτός έδρας. Δεν ήμουν καλός εγώ, έγιναν λάθη και δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. 
Αν θα σου ζητούσα προγνωστικό;
«Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο δυνατός, αν και είναι καλός εντός έδρας. Για μένα σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Το μεγάλο φαβορί. Σε αυτά τα ματς ένα λάθος είναι ικανό να κάνει την διαφορά. Ο Ολυμπιακός είναι ο πιο δυνατός, έχει καλύτερους παίκτες. Είναι ματς χωρίς κανόνες, αλλά αν η ομάδα μου μπει με σοβαρότητα δεν έχει να φοβηθεί κάτι». 
Το μήνυμά σου στους παίκτες του Ολυμπιακού;
«Να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους. Πρώτα αυτό, μετά το γρήγορο γκολ. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και πολύ δυνατός για να τα καταφέρεις. Θα βρουν μια εχθρική ατμόσφαιρα και δεν πρέπει να φοβηθούν. Αν είναι δυνατοί, θα τα καταφέρουν»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: