Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τι συμβαίνει με Ράφαελ;

Ενας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε για καιρό εκτός, ωστόσο ο Ράφαελ δεν δείχνει να έχει θέση στο βασικό σχήμα με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο!
Από τη στιγμή που ο Λουίς Φαν Χάαλ πάτησε το πόδι του στο Ολντ Τράφορντ, τα... πειράματα είναι πολλά. Ο Ανχελ Ντι Μαρία μπροστά, ο Ρούνεϊ στο κέντρο, ο Σμόλινγκ παντού. Οι τακτικές αλλαγές πολλές και ποικίλες. Ωστόσο, η μη παρουσία του Ράφαελ προκαλέι ανησυχία στον ίδιο!
Από την αποχώρηση του Γκάρι Νέβιλ κι έπειτα μόνο ένας δεξιός μπακ υπάρχει στη Γιουνάιτεντ, ο Ράφαελ, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Με τον Σερ Αλεξ η πορεία του ήταν γρήγορη και σταθερή, με 23 συμμετοχές μέσο όρο στα τέσσερα του χρόνια. Μάλιστα, στην τελευταία χρονιά του Σκωτσέζου είχε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, όλοι τόνιζαν πως βρέθηκε ο άξιος αντικαταστάτης του Νέβιλ!
Ωστόσο, η αποχώρηση του Φέργκιουσον έχει κάνει δύσκολη τη ζωή του Ράφαελ. Βέβαια, οι τραυματισμοί έχουν παίξει το ρόλο τους στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ωστόσο δεν είναι και ο πιο σοβαρός λόγος της απουσίας του από το βασικό σχήμα. Το 3-5-2 δείχνει μόνο... Βαλέντσια, ο παίκτης από το Εκουαδόρ είναι πρόθυμος και επιμελής παίκτης που μπορεί να είναι καλός τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.
Μάλιστα, τη θέση έχουν δοκιμάσει οι ΜακΝάιρ, Σμόλινγκ και η θέση του Ράφαελ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη! Ο Φαν Χάαλ μπορεί να πει πως η πραγματική θέση του Ράφαελ είναι στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Η στασιμότητα της πορείας του Βραζιλιάνου είναι περίεργη, αφού δεν έχει δείξει τεχνικά μειονεκτήματα σε σχέση με τον Σμόλινγκ ή τον Τζόουνς.
Είναι ένας ήσυχος παίκτης, γρήγορος, αθλητικός, ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας σύγχρονος μπακ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποκλείεται να... φύγει από το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με το κλαμπ στο Λας Βέγκας, αλλά και στη Νέα Υόρκη.
Εχει μια τάση να επιβιώνει στις κρίσιμες στιγμές, όμως η ομίχλη δεν δείχνει να αποχωρεί όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: