Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κατσικάρης αναλύει τους ημιτελικούς του Copa del Rey!!

Ο Φώτης Κατσικάρης πλέον είναι στο «τιμόνι» της Εθνικής ομάδας, αλλά η εμπειρία του από τα ισπανικά παρκέ είναι μεγάλη και έτσι κλήθηκε από τον ισπανικό Τύπο να αναλύσει τους δύο ημιτελικούς του Copa del Rey.
O Eλληνας κόουτς κατά το παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο των Βαλένθια και Μπιλμπάο και έχει δώσει το παρών σε τρία Final 8 του θεσμού (με την Μπιλμπάο το 2011 και το 2013 και με τη Βαλένθια το 2008). Ετσι γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες του Copa del Rey και ανέλυσε τους δύο ημιτελικούς του Σαββάτου (21/02) για λογαριασμό της ιστοσελίδας Kiaenzona.
Για την αναμέτρηση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάλαγα, ο Έλληνας ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: «Ο έλεγχος της ρακέτας θα είναι κομβικό σημείο για τις δυο ομάδες. Η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί τον καλό Χουέρτας για να αξιοποιήσει τους ψηλούς. Η Μάλαγα είναι πολύ καλή στην άμυνα και ιδιαίτερα σε αυτήν έναντι του pick n” roll. Είναι ένα σημείο, στο οποίο πρέπει να τα πάει και σήμερα καλά. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό για τις δυο ομάδες να έχουν δεύτερες ευκαιρίες μέσω επιθετικών ριμπάουντ. Τέλος, θα είναι καθοριστική η εμφάνιση του Χεζόνια. Έχει όλα τα φόντα να πάει και να επιτύχει στο ΝΒΑ. Ο ρόλος του Τούλσον και του Βασιλειάδη στην άμυνα θα πρέπει να εκτελεστεί καλά. Απ” την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να σταματήσει το ένας εναντίον ενός του Γκρέιντζερ».
Για τον ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπανταλόνα ανέφερε: «Η Ρεάλ είναι σίγουρα το φαβορί, αφού έχει περισσότερα σημεία αναφορά στο παιχνίδι της. Ασφαλώς, η Μπανταλόνα δεν έχει τίποτα να χάσει κι αυτό την κάνει επικίνδυνη. Το βάθος της Ρεάλ είναι πολύ μεγαλύτερο από της Μπανταλόνα και το ροτέισον θα τη βοηθήσει πολύ. Πάντως, και η Penya μπορεί και διατηρεί ένα γρήγορο ρυθμό σε όλο το παιχνίδι».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: