Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αλεξανδρής: «Δεν πρέπει να υπάρξει η λέξη ισοπαλία στον Ολυμπιακό»

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπως εξήγησε ο Αλέκος Αλεξανδρής. «Δεν είναι Μπελενένσες ή Εστορίλ να συμβιβάζεται με την ισοπαλία», τόνισε.

Αλεξανδρής: «Δεν πρέπει να υπάρξει η λέξη ισοπαλία στον Ολυμπιακό»
Τους λόγους για τον οποίους ο Ολυμπιακός «δεν πρέπει να σκεφτεί καν τη λέξη ισοπαλία» στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο εξήγησε ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Ο παλαίμαχος επιθετικός και πρώην προπονητής Νέων του συλλόγου υποστήριξε ότι οι παίκτες οφείλουν να κερδίσουν μετά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ντνίπρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»

Για το ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει για τη νίκη στη Λεωφόρο:

«Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στη βαθμολογία με έξι πόντους, αλλά αυτό που μετράει πολύ σε αυτά τα ματς είναι ασφαλώς το γόητρο. Γι' αυτό άλλωστε και ανεξαρτήτως βαθμολογικού ενδιαφέροντος τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστά. Αυτό όμως που πρέπει να πετύχει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ντέρμπι είναι η νίκη απέναντι στον αντίπαλό του. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας από την ίδρυσή της. Δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη ισοπαλία στον Ολυμπιακό για το παιχνίδι στη Λεωφόρο. Ο κόσμος θέλει μια μεγάλη νίκη και την περιμένει, γιατί η ομάδα δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ, έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ και έχασε από τη Ντνίπρο. Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κάποιος ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη.

Η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες είναι χαώδης, αλλά αυτό πρέπει να αποδεικνύεται και στο γήπεδο. Φαίνεται πως η τακτική του Ολυμπιακού με τον Περέιρα στον πάγκο είναι να 'κλέψει' τα παιχνίδια, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπελενένσες ή Εστορίλ να συμβιβάζεται με την ισοπαλία. Οφείλει η ομάδα να ιδρώνει στο γήπεδο, να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Γι' αυτό λέω ότι ο κόσμος θέλει τη νίκη στο ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν του αρκεί μια ισοπαλία απλά για να διατηρηθεί η διαφορά».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας:

«Για μένα το θέμα είναι η φιλοσοφία. Θα πρέπει να αποφασίσει ο Ολυμπιακός για την αγωνιστική του ταυτότητα και αυτό φαίνεται να είναι πρόβλημα της ομάδας αυτήν τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει ταυτότητα στο παιχνίδι του, αλλά και σωστές αντιδράσεις. Όταν κάτι στραβώσει στο παιχνίδι, υπάρχει αδυναμία να γυρίσει το ματς. Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο καλεί να βρει απαντήσεις ο Ολυμπιακός. Το σίγουρο είναι όμως πως πρέπει να υπάρξει στήριξη στον νέο προπονητή. Δεν είναι πολύ καιρό στην ομάδα και πρέπει να στηριχθεί για να μπορέσει να παρουσιάσει το έργο του.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι το αγωνιστικό πλάνο που καλείται να εφαρμόσει, ώστε να μπορεί μετά με μεγαλύτερη άνεση να φτάσει στην επίτευξη του στόχου. Βλέπεις για παράδειγμα ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στα πάνω τους ένα, δύο, τρία ματς. Δεν έχει νόημα να επιμένεις γιατί έτσι δεν βοηθάς τον παίκτη, αλλά ούτε και την ομάδα. Αυτό πάντως που έχει μεγάλη σημασία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αντιμετωπίσει με αμυντικό προσανατολισμό. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα στη φιλοσοφία του το επιθετικό ποδόσφαιρο και τη νίκη».

Για την προετοιμασία που έκαναν στα ντέρμπι:

«Θυμάμαι όταν μιλούσαμε στα παιδιά που ήταν νέα στην ομάδα γι' αυτά τα παιχνίδια. Για τη μεγάλη σημασία που έχουν για το σύλλογο και για την προσπάθεια που έπρεπε να κάνουμε. Η δική μας γενιά είχε βιώσει μεγαλύτερη πίεση σε ό,τι αφορά τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Μαζευόμασταν όμως, ήμασταν και περισσότεροι Έλληνες, μιλάγαμε και προσπαθούσαμε να βρούμε τη λύση».

Για την απάντηση με τη φανέλα στο Νίκο Λυμπερόπουλο το 2001:

«Θυμάμαι ότι στο πρώτο ματς είχαμε φέρει ισοπαλία 1-1 και ο Λυμπερόπουλος είχε δείξει τη φανέλα του μετά το γκολ της ισοφάρισης. Πεισμώσαμε με αυτήν την κίνηση και είπαμε: 'Μα είναι δυνατόν; Ακόμη δεν κρίθηκε η πρόκριση. Συζητήσαμε σαν ομάδα πριν από το ματς και είπαμε ότι αν παίρναμε την πρόκριση, θα δείχναμε τις φανέλες μας. Το είχαμε σκεφτεί πριν αρχίσει το παιχνίδι στη Λεωφόρο και το κάναμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: