Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η 9η αγωνιστική με τα μάτια της στατιστικής

To πρώτο εκτός έδρας γκολ του Χριστοδουλόπουλου, το αήττητο της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη, το εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο και το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας του Πάμπλο Γκαρσία είναι τα στατιστικά στοιχεία που ξεχώρισαν στην 9η αγωνιστική της Super League.
** Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έφτασε τα 5 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (πρώτο φετινό) αλλά αυτό στο Περιστέρι ήταν το πρώτο εκτός έδρας.
** Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Περιστέρι για 4η σερί χρονιά και χωρίς να δεχθεί γκολ (9-0 σε αυτό το διάστημα).
** Ο Ατρόμητος κάνει το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του, έπειτα από τις 9 πρώτες αγωνιστικές. Μετρά μία νίκη και από τέσσσερις ισοπαλίες και ήττες (7β.) ενώ την περίοδο 1976-77 είχε τρεις ισοπαλίες και 6 ήττες (3β.). Τότε είχε υποβιβαστεί.
** Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 14 διαδοχικές νίκες επί του Πανιωνίου, ανεξάρτητα από την έδρα. Συνολικά ο Πανιώνιος έχει υποστεί 71 ήττες από τον Ολυμπιακό και αυτή ήταν η 4η με 5-0.
** Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα της Super League που έχει αντιμετωπίσει ο Εργοτέλης και δεν έχει νικήσει ποτέ, σε 11 ματς εντός κι εκτός έδρας.
** Ο Μπλάνκο συνεχίζει την καλή παράδοση με τον Εργοτέλη. Το πρώτο του φετινό γκολ ήταν το 4ο συνολικά κόντρα στους Κρητικούς.
** Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν έχει κερδίσει ποτέ ως προπονητής την ΑΕΚ. Σε 18 αγώνες μετρά 14 ήττες και 4 ισοπαλίες.
** Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το αήττητο στην Καβάλα, φτάνοντας τα 29 χρόνια (17 Μαΐου 1981 1-0 η τελευταία ήττα). Βέβαια, ή συγκεκριμένη νίκη είναι η πρώτη έπειτα από 13 χρόνια. Το 1997 είχε σκοράρει και πάλι ένας Λατινοαμερικάνος, ο Πάουλο Κομίνχες και το σκορ ήταν ξανά 1-0.
** Σε τρία παιχνίδια έχει σκοράρει ο Πάμπλο Γκαρσία με τον ΠΑΟΚ και ο δικέφαλος του βορρά έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Τα άλλα δύο τα πέτυχε με τον Πανθρακικό εκτός έδρας (2-1) και το άλλο με τον Παναθηναϊκό εντός (2-1).
** Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές την Ξάνθη στα Πηγάδια (δύο με τη Λάρισα μία με τον Ηρακλή) και παραμένει αήττητος (μία νίκη, δύο ισοπαλίες).
** Τα 9 από τα τελευταία 11 ματς μεταξύ Αρη και Λάρισας έχουν λήξει ισόπαλα και τα επτά από αυτά με σκορ 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: