Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Για το απόλυτο στα... κάστρα τους

Eντός έδρας αγωνίζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αυτή την εβδομάδα, στην Ευρωλίγκα, με στόχο την 3η νίκη τους σε 4 αγωνιστικές. Στον 2ο όμιλο, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη βελγική Σαρλερουά την Τετάρτη (21:00), ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την τουρκική Έφες Πίλσεν την Πέμπτη (21:45) στο ΟΑΚΑ, για τον 4ο όμιλο.

Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενόψει του αγώνα με τους Βέλγους, την ώρα που ο διεθνής σέντερ Γιάννης Μπουρούσης ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν προπονήθηκε. Αν και στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός προέρχεται από επιβλητική νίκη επί της Μάλαγα και την κορυφαία εμφάνιση φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, στη Νέα Σμύρνη δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανιώνιο.

Γι' αυτό, λόγω δηλαδή της έλλειψης σταθερότητας, είναι επιρρεπής σε... στραβοπατήματα. Η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης σε 3 αγωνιστικές, γνωρίζοντας κατά σειρά την ήττα από Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα και Μπάμπεργκ. Ο Πορτορικανός διεθνής σέντερ ύψους 2.16 Ντανιέλ Σαντιάγκο είναι ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της, αλλά η δύναμή της δεν έγκειται στη φροντ λάιν, αλλά στην περιφέρεια.

Με οχτώ Αμερικανούς, ένας εκ των οποίων ο Τζάστιν Χάμιλτον που είχε σύντομο πέρασμα από τον Ιωνικό Ν.Φ. τη σεζόν 2003-2004, αρέσκεται σε γρήγορο ρυθμό, τον οποίο θα κληθεί να... μην ακολουθήσει ο Ολυμπιακός για να αποφύγει μία δυσάρεστη έκπληξη, όπως συνέβη επί γερμανικού εδάφους με αντίπαλο την Μπάμπεργκ, πριν δύο εβδομάδες. Περισσότερο κόσμο περιμένουν να δουν στο ΣΕΦ οι παίκτες του Ιβκοβιτς, σε σχέση με τον αγώνα με τη Μάλαγα, όταν στο Φάληρο μετέβησαν περίπου 6.000 φίλαθλοι.

Για τον Παναθηναϊκό επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο ’λεξ Μάριτς, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα, αλλά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «έγραψε» τρία ονόματα στο «απουσιολόγιό» του χθες. Ο λόγος για τους Ντρου Νίκολας, Στράτο Περπέρογλου και Ίαν Βουγιούκα. Ο Αμερικάνος ακολουθεί θεραπεία και γίνεται αγώνας δρόμου για να ξεπεράσει το διάστρεμμα και να προλάβει τον αγώνα της Πέμπτης, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου αναμένεται να μπει στην προπόνηση σήμερα. Ο Ίαν Βουγιούκας ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και δεν προπονείται.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, με τεχνικό τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, μετρά δύο νίκες (με Βαλένθια και Αρμάνι Μιλάνο) και μία ήττα (από την αήττητη Ολίμπια Λιουμπλιάνα στην πρεμιέρα), ρεκόρ νικών-ηττών δηλαδή που μοιράζεται και ο Παναθηναϊκός. «Καυτή» περιφέρεια από τους Μπούτσι Θόρντον, Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, Αντριου Βισνιέφσκι και τους Τούρκους διεθνείς Κερέμ Τουντσερί, Εντέρ Αρσλάν και Σινάν Γκιουλέρ. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού μέχρι πέρυσι, Νίκολα Βούιτσιτς, επιστρέφει στην Αθήνα, αντίπαλος του Παναθηναϊκού, καθώς υπέγραψε πριν λίγες εβδομάδες στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Δίπλα του, ο Σλοβένος διεθνής φόργουορντ, Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: