Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

"Τέλος" από την Τζένοα ο Γκασπερίνι

Ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι είναι ο πρώτος προπονητής, ο οποίος απολύθηκε από ομάδα της Serie A μετά την έναρξη της σεζόν. Ο 52χρονος τεχνικός είδε σήμερα την «πόρτα της εξόδου» από την ομάδα της Γένοβας, εξαιτίας του κακού ξεκινήματος της Τζένοα στο καμπιονάτο. «Ναι, απολύθηκα. Δεν το περίμενα» τόνισε χαρακτηριστικά στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA) ο Γκασπερίνι, την ώρα που τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι διοικούντες τον σύλλογο θα αναθέσουν την τεχνική ηγεσία στον πρώην προπονητή της Λάτσιο, Νταβίντε Μπαλαρντίνι.

Ο Γκασπερίνι οδήγησε το 2007 την Τζένοα στην άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», ενώ από τότε η ομάδα τελείωνε τη χρονιά πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, χάρη στο επιθετικό παιχνίδι της. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πέρυσι ήταν ένας από τους υποψηφίους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στη Γιουβέντους. Το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι, έκανε σημαντικές μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένου του Λούκα Τόνι, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει η ομάδα το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και ίσως να κατακτήσει την τέταρτη θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, η ομάδα δυσκολεύεται να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και έχει συγκεντρώσει μόλις ένδεκα βαθμούς στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της Serie A. Χθες η Τζένοα ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Παλέρμο, που ήταν η τέταρτη σε πέντε αγώνες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη 14η θέση της κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φράνκο Κολόμπα αποπέμφθηκε από τον πάγκο της Μπολόνια, μια ημέρα πριν από την έναρξη της σεζόν, εξαιτίας των διαφωνιών του με τους νέους ιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: