Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Οι ποδοσφαιριστές της Serie A απέρριψαν την πρόταση του προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο οποίος θέλησε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής στην αντιπαράθεση που έχουν με την ιταλική λίγκα.Ο Τζιανκάρλο Άμπετε, πρότεινε στους φορείς του Calcio να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για έξι σοβαρά ζητήματα όπως για παράδειγμα οι μεταγραφές και οι παίκτες που δεν έχουν συμβόλαια.

Η απάντηση της Serie A ήρθε δια μέσω του προέδρου της λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση του Άμπετε για τον απλό λόγο ότι δεν περιλαμβάνει όλα τα προβλήματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος.

Το ζήτημα της απεργίας δεν είναι... φρέσκο για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Το Σεπτέμβρη είχε αναδυθεί και πάλι στην επιφάνεια, χωρίς όμως να υλοποιείται το όποιο σχέδιο.

Η επίσημη τοποθέτηση των παικτών σε όλα αυτά ήρθε μέσω των λεγομένων του Τζιάνι Γκρατσιόλι (γραμματέας): "Κατανοούμε τα προβλήματα όλων των παικτών και θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για την επίλυση τους".

Οι πιθανές ημερομηνίες απεργίας των ποδοσφαιριστών είναι το διήμερο 20-21 και 27-28 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: