Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Φεράρα: "Θα αποδεχτώ την απόφαση της διοίκησης"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τσίρο Φεράρα επανέλαβε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια στον πάγκο της Γιουβέντους, αλλά παραδέχτηκε μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από τη Μίλαν πως θα αποδεχτεί οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο.

"Δε νομίζω ότι η θέση μου είναι σε κίνδυνο. Είμαι πιο πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε έτσι ώστε να ανατρέψουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν εμένα και δεν είμαι αυτός που παίρνει εκείνες τις αποφάσεις", ξεκαθάρισε ο τεχνικός των "μπιανκονέρι" για να συνεχίσει:

"Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να ξεπεράσουμε αυτή την άσχημη περίοδο και μετά θα αποδεχτώ οποιαδήποτε απόφαση.

Είναι ανώφελο να με ρωτάτε αν θα παραιτηθώ. Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που εγκαταλείπει το πλοίο. Δεν είναι του στυλ μου και θα προσπαθήσω να φέρω τούμπα τα πράγματα.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση των οπαδών. Η συμπεριφορά μας πρέπει να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη για το πως πηγαίνουν τα πράγματα.

Όλοι είναι απογοητευμένοι και λυπόμαστε για αυτό. Δε νομίζω ότι είναι σοφό να θέτουμε στόχους αυτή τη στιγμή αλλά να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό με τον οποίο ξεκινήσαμε τη σεζόν και να χτίσουμε πάνω σε αυτόν".

Αναφορικά δε με τις φάσεις-κλειδιά του αγώνα που έφεραν το άσχημο αποτέλεσμα απέναντι στους "ροσονέρι", ο Φεράρα στάθηκε στην "αχίλλειο πτέρνα" των στημένων φάσεων αλλά και στο σύστημα της ομάδας του που δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στο χορτάρι.

"Δεχτήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις, όπως μας συμβαίνει δυστυχώς πολύ συχνά φέτος. Έπειτα δεν βρήκαμε τη δύναμη για να αντιδράσουμε. Ο Αμάουρι; Τον ψάξαμε με μεγάλες μπαλιές και έτσι ήταν δύσκολο να φτάσει η μπάλα στα πόδια του.

Με το 4-4-2 οι πτέρυγες παίζουν μεγάλο ρόλο, καθώς σου εξασφαλίζει κάλυψη στο αμυντικό κομμάτι αλλά μας δημιουργεί μερικά προβλήματα στον επιθετικό τομέα.

Προσπάθησα να αλλάξω σύστημα σε σύγκριση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, προφανώς δεν λειτούργησαν τα πράγματα όπως θα ήθελα..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: