Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Πάμπλο Γκαρσία: «Αφιερωμένη στον κόσμο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Είμαι χαρούμενος για την εκτός έδρας νίκη μας με τον Λεβαδειακό σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου θέλαμε να δώσουμε χαρά σε όλους τους φιλάθλους μας που παρά τις δυσκολίες που είχανε να αντιμετωπίσουνε βρέθηκαν και πάλι στο πλευρό μας. Τους την αφιερώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, μιλώντας στον «sport103 FM».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και ειδικότερα από το σημείο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Αραμπατζή: "Όταν μείναμε με 10 παίκτες δεν τρελαθήκαμε αλλά διατηρήσαμε την ψυχραιμία και ηρεμία μας. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και παίξαμε καλά".

Για το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα υπάρχουνε περιθώρια βελτίωσης και γι’ αυτό άλλωστε δουλεύουμε κάθε εβδομάδα και κάνουμε την δική μας προσπάθεια. Υπάρχουνε περιθώρια βελτίωσης για να γίνουμε μια ομάδα ακόμα πιο δημιουργική αν και υπάρχουν κάποια παιχνίδια είναι πιο εύκολα και κάποια πιο δύσκολα αλλά εμείς πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο".

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την 2η θέση του φετινού πρωταθλήματος: "Αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς είναι να κοιτάμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι μας και να περιμένουμε να κάνουν λάθη οι αντίπαλοι μας ώστε να μην κερδίζουνε παραπάνω βαθμούς και να φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και να τους πλησιάσουμε στη βαθμολογία. Επαναλαμβάνω όμως ότι το σημαντικό είναι να κερδίζουμε εμείς τα δικά μας παιχνίδια".

Συγκρίνοντας τον φετινό με τον περσινό ΠΑΟΚ και αν ο φετινός είναι καλύτερος από τον περσινό: "Πιστεύω ότι και φέτος έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Πέρσι ωστόσο σκοράραμε πιο εύκολα από φέτος. Στην φετινή ομάδα η βάση παρέμεινε η ίδια, γνωριζόμαστε ακόμη πιο καλά, ήρθανε και νέοι παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα κάτι που βοηθάει και πιστεύω ότι είμαστε μία καλή ομάδα και έχουμε περιθώρια βελτίωσης".

Για τον στόχο κατάκτησης του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος και την συνέχεια της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ: "Το κύπελλο είναι ένας σημαντικός θεσμός για εμάς και θα θέλαμε πολύ να φθάσουμε στον τελικό και να σηκώσουμε το Κύπελλο. Είναι κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε. Το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα είναι κάτι που μαθηματικά γίνεται αλλά είναι δύσκολο. Όχι όμως ακατόρθωτο. Για αυτό και πιστεύω ότι ο θεσμός του Κυπέλλου και της παρουσίας μας στον τελικό και της κατάκτησης του είναι πιο εφικτός".

Για την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπό του ο κόσμος του ΠΑΟΚ: "Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο του ΠΑΟΚ βρισκόμενος σε μία ξένη χώρα και αυτό σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα για όλη αυτήν την αγάπη στο πρόσωπό μου. Εγώ προσπαθώ πάντα μέσα από την αγωνιστική μου συμπεριφορά να ανταποδώσω αυτήν την λατρεία και την αγάπη που έχουνε για μένα και όσο μπορώ αυτό θα κάνω".

Για τη δική του απόδοση τη δεύτερη σεζόν του στον ΠΑΟΚ όταν του ζητήθηκε να κάνει την αυτοκριτική του δήλωσε: "Εγώ προσωπικά είμαι καλά. Είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Την κριτική την κάνουν οι δημοσιογράφοι και οι ειδικοί του ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι πολύ καλά πάντως και άνετα. Ο αποκλεισμός μας από την Χερενφέιν στην αρχή της χρονιάς που μας στέρησε την παρουσία μας στους ομίλους του Europa League δεν ήταν ότι καλύτερο για μας αφού σίγουρα μας επηρέασε. Πλέον όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιωνόμαστε συνεχώς και αυτό είναι το σημαντικό".

Τέλος για το αν η αίσθησή του είναι ότι θα τελειώσει καλή η χρονιά για τον ΠΑΟΚ: "Συναισθηματικά σίγουρα το θέλουμε όλοι μας αυτό. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα στο γήπεδο και σίγουρα βρισκόμαστε σε αυτόν τον καλό δρόμο και έχοντας ξεκινήσει καλά τον Β΄ γύρο πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: