Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ολυμπιακός: Παραμένει στο λιμάνι ο Ζίκο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η περασμένη εβδομάδα για τον Ζίκο ήταν η δυσκολότερη από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό, καθώς ήρθε η ήττα με 2-1 από τον "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ακολούθησε η έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, όμως όλα δείχνουν πως ο "λευκός Πελέ" θα παραμείνει στο "μεγάλο λιμάνι".

ν ώρα που όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο περίμεναν την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ για το μέλλον του Βραζιλιάνου τεχνικού στον πάγκο, τα μηνύματα που φτάνουν είναι θετικά για τον 56χρονο τεχνικού, με την επίσημη ενημέρωση από την πειραϊκή ΠΑΕ να είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Η τοποθέτηση αυτή των διοικούντων έρχεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο για το σύλλογο, την ώρα που έχει να δώσει κατά σειρά δύσκολους αγώνες για το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο κόντρα σε Καβάλα (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Πανιώνιο (εκτός), αλλά και μετά από αλυσιδωτά γεγονότα που έχουν διαταράξει την ηρεμία στο σύλλογο.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες, στο τέλος του πρώτου γύρου από τον Άρη και στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου από την ΑΕΚ, οι πολλές ανορθογραφίες στον αγωνιστικό χώρο που είχαν και την υπογραφή του Ζίκο, η πολύ άσχημη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα 180 αγωνιστικά λεπτά αλλά και τα κρούσματα απειθαρχείας που έχουν παρατηρηθεί στο Ρέντη είναι η κορυφή του παγόβουνου στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πρωταθλητές Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν ταχθεί εδώ και ημέρες κατά της παραμονής του προπονητή (φρόντισαν μάλιστα να το δείξουν μέσω... γιούχας την Κυριακή στο Φάληρο), θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος προπονητής απέτυχε να κερδίσει το στοίχημα της σωστής διαχείρισης του υπάρχοντος υλικού, ωστόσο η διοίκηση φαίνεται πως δίνει πίστωση χρόνου στον Βραζιλιάνο τεχνικό για να αποφύγει και άλλους κλυδωνισμούς με ενδεχόμενη απομάκρυνσή του.

Έχει γίνει άλλωστε ήδη μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την έλευση του Ζίκο το Σεπτέμβριο στη θέση του Τιμούρ Κετσπάγια (ανήμερα του αγώνα με την Άλκμααρ για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) και ίσως το σκεπτικό των ιθυνόντων να είναι πως στην παρούσα φάση ένα νέο... ηλεκτροσόκ να μην βγάλει από την εντατική τον ερυθρόλευκο ασθενή αλλά να του δώσει τη χαριστική βολή.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Ζίκο θα κάτσει στην άκρη του πάγκου στον κρίσιμο κυριακάτικο αγώνα με την επικίνδυνη Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη", με τον άνθρωπο που φερόταν τα τελευταία 24ωρα ως ο επικρατέστερος για να τον διαδεχτεί, τον Μπόζινταν Μπάντοβιτς,να αναχωρεί με προορισμό τη Κοπεγχάγη για το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιανουαρίου όπου θα λάβει μέρος σε σεμινάριο προπονητών.

"Σε σεμινάριο προπονητών που διοργανώνει η UEFA στην Δανία θα λάβει μέρος ο σκάουτερ της ομάδας μας Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη το τριήμερο 12,13 και 14 Ιανουαρίου", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Αυτό που θα πρέπει φυσικά να σημειωθεί είναι πως ο προπονητής έχει μεν την στήριξη όμως αυτή δεν θα είναι και εσαεί, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ήδη με την "πλάτη στον τοίχο" απέναντι στον Παναθηναϊκό (υπολείπονται πέντε πόντους) και σε περίπτωση που κάνουν αυτοί πρώτοι τη γκέλα έναντι του "αιωνίου" τότε δύσκολα θα αντέξει την πίεση...

Επομένως, ο προπονητής καλείται μέσα στις υπόλοιπες έξι ημέρες να βελτιώσει το κλίμα στα αποδυτήρια και να κάνει και ο ίδιος αυτοκριτική σε μερικές από τις αμφιλεγόμενες προπονητές του, αν θέλει φυσικά να αλλάξει τις εντυπώσεις και να κάνει τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές του (κυρίως) να πιστέψουν σε αυτόν και στη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: