Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Σαβίνι: «Να πάρουμε το Κύπελλο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Στο τέλος θα κάνουμε... ταμείο»! Ο Μίρκο Σαβίνι εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος με την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Μετρόπολις», τόνισε ότι στο τέλος θα είναι σε θέση να πει εάν η ομάδα πέτυχε ή όχι τους στόχους της. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Το σημαντικότερο και το πιο θεμελιώδες για μια ομάδα είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποιότητα αμυντική» δήλωσε αρχικά ο Ιταλός άσος, ο οποίος για το που αποδίδει καλύτερα τελικά, επισήμανε: «Είμαι γεννημένος κεντρικός αμυντικός, αυτό ξέρω καλά να κάνω, αν και αποκτήθηκα ως αριστερό μπακ. Αλλά και εκεί υπερισχύει περισσότερο η αμυντική του δυνατότητα. Χρειάστηκε παλαιότερα και με μεταφέρανε στο αριστερό άκρο της άμυνας, είχα ξεκινήσει ως κεντρικός αμυντικός».

Οσο για τους στόχους του φετινού ΠΑΟΚ, τόνισε: «Το ζήτημα είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς χωριστά με προσήλωση, έχουμε σταθεροποιηθεί, μπροστά μας βρίσκονται δύο πολύ καλές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στο τέλος θα κάνουμε... ταμείο. Το κύπελλο είναι ο πιο σημαντικός στόχος και ο πιο εφικτός για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Θα κοιτάξουμε να αποκλείσουμε τον Πανσερραϊκό για να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού».

Σχολιάζοντας, τέλος, τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την ζωή του στην Θεσσαλονίκη, κατέληξε: «Είναι ένα συναίσθημα πολύ όμορφο για μας να έχουμε τον κόσμο μας και εντός και εκτός έδρας. Είναι πολύ σημαντικοί οι φίλαθλοί μας, μας βοηθάνε πάρα πολύ. Οι οπαδοί της Νάπολι, στην οποία αγωνίστηκα για χρόνια, είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και θερμοί, σαν του ΠΑΟΚ. Και αυτό με χαροποιεί ακόμα περισσότερο. Είμαι ευτυχισμένος στη Θεσσαλονίκη, είναι μια πολύ ζεστή πόλη και με εκπληκτικό κόσμο. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή να ζει εδώ. Είμαι ικανοποιημένος, αν και δεν παίζω πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: