Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Αντεμπαγιόρ: "Αφήστε μας να επιστρέψουμε"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

H αποστολή του Τόγκο επέστρεψε στην πατρίδα της τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για να θρηνήσει για τα τρία θύματα της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής εναντίον της, ωστόσο ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έκανε έκκληση να τους επιτραπεί να επιστρέψουν σε λίγες ημέρες ώστε να δηλώσουν κανονικά "παρών" στο Κόπα Άφρικα.

"Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη χώρα μας για να κρατήσουμε πένθος διάρκειας τριών ημερών. Μετά από την περίοδο πένθους, εάν η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει κρατήσει τη θέση μας, θα αγωνιστούμε.

Χάσαμε ανθρώπους. Επιστρέφουμε στις οικογένειές μας και θα δούμε τι θα συμβεί μετά",
τόνισε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια και άλλων άσων της Πρέμιερ Λιγκ που αγωνίζονται για την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα.

"Αυτό που είπα στους αρχηγούς αυτών των ομάδων είναι πως κινδυνεύουν να δεχτούν επίθεση οποιαδήποτε στιγμή στην Καμπίντα.

Ελπίζω ότι θα πάρουν προφυλάξεις. Η διοργάνωση θα έπρεπε να είχε ματαιωθεί εξαιτίας των νεκρών που υπάρχουν. Όμως η Αφρικανική Συνομοσπονδία το απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο".


Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αντεμπαγιόρ ήταν και οι δηλώσεις του Υπουργού Αθλητισμού του Τόγκο Κριστόφ Τσάο, ο οποίος τόνισε:

"Οι παίκτες φεύγουν με τα πτώματα των αδερφών τους. Ζητήσαμε από την CAF να γίνει μία συμφωνία ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μέρος στη διοργάνωση ξεκινώντας λίγο αργότερα τους αγώνες μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: