Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Όπως με Φενέρ και Καρπάτι!!

Tα περασμένα καλοκαίρια είναι βέβαιο ότι... όλο το σύστημα του ΠΑΟΚ αφοσιωνόταν πολύ περισσότερο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Όπως με Φενέρ και Καρπάτι
Ήταν τότε που η οικονομική καταστροφή χτυπούσε την πόρτα της ΠΑΕ. Όλοι ήξεραν ότι αν ο ΠΑΟΚ το 2010 και το 2011 δεν περνούσε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα αναγκαζόταν μετά να πουλήσει και τον... Γιασέρ (τον φροντιστή) για να υπάρχει στον χάρτη.

Αυτή η φοβερή αλλά και άρρωστη πίεση έκανε τελικά καλό στην ομάδα. Η οποία με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να πάρει την τεράστια πρόκριση επί της Φενέρ μέσα στην Πόλη και να επικρατήσει της Καρπάτι, αφού πέρασε εύκολα τη Βαλερένγκα.

Και τότε ο ΠΑΟΚ (όπως και τώρα) είχε παράπλευρα θέματα που τον απασχολούσαν ή τον ταλαιπωρούσαν. Σκεφτείτε ότι λίγο πριν από τη Φενερμπαχτσέ το 2010 είχε φύγει ο Βρύζας! Πέρυσι στο Όσλο δεν είχε πάει ο Ζαγοράκης, γιατί έπρεπε να συναντηθεί με τον Φλωρίδη! Η διαφορά είναι ότι σε εκείνα τα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είχε Βιεϊρίνια! Είχε Κοντρέρας! Είχε και άλλους σπουδαίους, αλλά κυρίως τον Πορτογάλο που ακόμη και λίγο πιο χοντρούλης μετά τις διακοπές του έπαιρνε την μπάλα και... έφερνε προκρίσεις.

Φέτος, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει για την Ευρώπη και όλοι ασχολούνται με τον... Μαλεζά. Με τον Κρέσιτς, τον Σταφυλίδη και φυσικά τον Σαλπιγγίδη. Αλλοι... ταλαιπωρούνται με τον Ιβάν Σαββίδη. Αλλοι (εμείς, δηλαδή) με τον Πορτογάλο αμυντικό που βρήκε ο Γεωργιάδης και τον Μιχάλη Σηφάκη. Τρίτο ή τέταρτο θέμα ήταν μέχρι και χθες το πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ.
Το κλίμα δηλαδή είναι το ίδιο. Τώρα, όμως, δεν υπάρχει Βιεϊρίνια. Τώρα υπάρχει νέα ομάδα, πειθαρχημένη, καλοδουλεμένη, με βάσεις και αρχές στο καινούριο 4-4-2, χωρίς όμως εκείνον που θα πάρει τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του και θα κάνει τη διαφορά.

Φέτος (όλως παραδόξως) δεν υπάρχει ούτε η τρομακτική οικονομική πίεση της πρόκρισης. Η ΠΑΕ δεν προϋπολογίζει τα έσοδα των ομίλων. Αν αυτά έρθουν, θα αποτελέσουν κέρδη σε έναν κατά τα άλλα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ποια είναι η λύση γι' αυτούς που απαραιτήτως έχουν τον αγώνα ως πρώτο θέμα (τον Δώνη και τους παίκτες του, δηλαδή);

Να αντιμετωπίσουν αυτή την Μπνέι Γεχούντα σαν να είναι η Φενερμπαχτσέ. Τόσο σοβαρά... Σε άλλη περίπτωση θα έχουν πρόβλημα, μια και η πρόκριση μπορεί να πάει στις λεπτομέρειες. Και αυτό συμφέρει τον αδύναμο...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: