Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πυγμαχία: Αποκλείστηκε γιατί... δεν ζυγίστηκε!!

Ο προπονητής παυγμαχίας της Ανγκόλας δεν ζύγισε τον αθλητή του, Τούμπα Σίλβα και ο δεύτερος αποκλείστηκε!
Χωρίς προηγούμενο είναι η... γκάφα του προπονητή πυγμαχίας της Ανγκόλας που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (01/08). Συγκεκριμένα, παρέλειψε να πάει τον αθλητή του Τούμπα Σίλβα για ζύγισμα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να κατακυρωθεί υπέρ του Κλεμέντε Ρούσο.
Μάλιστα, ο αρχηγός της αποστολής, Αντόνιο Μοντέιρο είπε στην πορτογαλική εφημερίδα Α Bola: ««Δεν του αξίζει άλλος χαρακτηρισμός. Είναι ένα ανδρείκελο που ξέχασε να πάει στο ζύγισμα, μεταξύ 8 και 9 το πρωί. Δεν μπορούσε καν να ενημερώσει τον αθλητή του για τα κακά νέα, τα οποία του μετέφερα εγώ.
Εκλαιγε τόσο, που δεν κατάφερα να πω τίποτε άλλο. Είχε αφιερώσει, ουσιαστικά, όλη του τη ζωή σ΄αυτόν τον αγώνα. Δεν είχε σημασία αν θα κέρδιζε ή θα έχανε».
Ο Τούμπα είχε περάσει από την ακαδημία του Βρετανού Κρις Γιούμπανκ στην Ανγκόλα και δούλεψε πολύ σκληρά για να καταφέρει να κερδίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετείχε στην κατηγορία 91 κιλών και η κλήρωση τον έστειλε απέναντι στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, τον Ιταλό Κλεμέντε Ρούσο.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: