Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Tα λάθη και η «αποτυχία» του Ολυμπιακού!!

Οσο κυλούν οι καλοκαιρινές ημέρες και ο Ζαρντίμ ζει από κοντά την ομάδα και τους παίκτες, μέσα και από τους φιλικούς αγώνες, τόσο γίνεται πιο εμφανές ότι ο Ολυμπιακός βιάστηκε πολύ να ανανεώσει ορισμένα συμβόλαια παικτών, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα παίξουν ελάχιστα στην φετινή σεζόν. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Tα λάθη και η «αποτυχία» του Ολυμπιακού!
Φυσικά αναφερόμαστε στην περίπτωση του Πάντελιτς, αλλά και σε αυτές των Ιμπαγάσα, Μοντέστο, οι οποίοι μπορεί να υπέγραψαν με λιγότερα χρήματα από αυτά που έπαιρναν, αλλά συνολικά και οι τρεις για την φετινή σεζόν θα κοστίσουν στον Ολυμπιακό πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.
Ο Πάντελιτς είναι φανερό ότι είναι πολύ πίσω από τον Τζεμπούρ και τον Μήτρογλου και επειδή στην ομάδα υπάρχει και ο Ντιόγο, μπορεί να είναι η τέταρτη επιλογή για τη θέση του φορ σε μία ομάδα που παίζει με έναν επιθετικό. Πράγμα που σημαίνει ότι θα παίξει βασικός μόνο σε εύκολα ματς του Κυπέλλου, άντε και σε κανά δύο του πρωταθλήματος. Με λίγα λόγια περισσεύει. Το ίδιο ισχύει επί της ουσίας και για τον Ιμπαγάσα. Παρά το γεγονός ότι οι εσωτερικοί μέσοι στην ομάδα του Ολυμπιακού είναι τουλάχιστον τέσσερις (Γκρέκο, Μανιάτης, Τάτος και Σουμπίνιο), ο Ζαρντίμ ζητά και δεκάρι. Από αυτούς τους πέντε ή τέσσερις αν φύγει ο Σουμπίνιο στην αρχική ενδεκάδα θα ξεκινούν δύο (θα παίζει και ένας αμυντικός χαφ), ενώ για τη θέση του δεκαριού, εκτός από τον παίκτη που θα αποκτηθεί, υπάρχει και ο Φουστέρ. Με λίγα λόγια από την στιγμή που ο Ζαρντίμ δεν μπορεί να ποντάρει πάνω στον Ιμπαγάσα για να φτιάξει την ομάδα του και ο Αργεντινός θα μείνει στο περιθώριο εκτός εξαιρετικού απρόοπτου.
Τέλος ο Μοντέστο ίσως είναι η πιο χρήσιμη από τις τρεις ανανεώσεις που έγιναν στον Ολυμπιακό και αυτό γιατί παίζει σε τρεις διαφορετικές θέσεις (δεξί μπακ, αμυντικό χαφ και στόπερ) και λογικά θα πάρει περισσότερες συμμετοχές από τους Πάντελιτς και Ιμπαγάσα. Παρά ταύτα αν δεν είχε μείνει ο Μοντέστο ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε σίγουρα ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, κάτι που δεν θα κάνει τώρα λόγω της παραμονής του.
Κι’ αν αυτά είναι τα λάθη του σχεδιασμού, υπάρχει και μία μεγάλη αποτυχία. Παρά την πολύ καλή σεζόν που έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν κατάφερε να την εξαργυρώσει, αφού δεν κατάφερε να πωλήσει ούτε έναν παίκτη.  Την ώρα που η Βιγιαρεάλ πήρε 5 εκατ. ευρώ για τον Μαρκάνο από τους Ρώσους και ο Ορμπάιθ βρήκε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο (άνω του εκατ. ευρώ) από τους Ρώσους ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει ούτε μία πρόταση της προκοπής για κάποιον από τους παίκτες που σκέφτονταν να πωλήσει (Τοροσίδης, Τζεμπούρ, Χολέμπας, Μιραλάς). Κι’ αν για τον τελευταίο ήθελε τα 8 εκατ. ευρώ της ρήτρας για να τον δώσει, τον Τόρο, ή τον Χολέμπας θα τους έδινε και με 2 εκατ. ευρώ ή ίσως και με λιγότερα, αλλά επίσημη πρόταση δεν έφτασε ποτέ. Και αυτό όπως και να το κάνουμε, όταν ο ΠΑΟΚ έχει ήδη δώσει Σταφυλλίδη και Μαλεζά σε πολύ καλές τιμές, είναι μία μεγάλη αποτυχία για τον Ολυμπιακό.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: