Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ηρεμία μεν, αλλά…!!

Ηρεμία μεν, αλλά…
Η μπόρα φαίνεται να πέρασε για την ΑΕΚ μετά την επεισοδιακή χθεσινή γενική συνέλευση, αλλά ίσως όχι οριστικά… Οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στη διοίκηση είναι λεπτές και δεν πρέπει να διαταραχθούν στο κρίσιμο διάστημα που διανύει η «Ένωση» για τη βιωσιμότητά της.

Ο Θωμάς Μαύρος ανέλαβε μεν τη θέση του προέδρου, αλλά όχι με άτομα της δικής του επιλογής. Αυτά ευελπιστεί να ορίσει στην επόμενη γενική συνέλευση, που πιθανότατα θα γίνει στις 24 Αυγούστου. Στο υπάρχον σχήμα πάντως δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων. Και είναι κοινό μυστικό πως υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζουν τις αμφιβολίες του για τις κινήσεις του Θωμά Μαύρου και την προσπάθειά του να πάρει στα χέρια του τα ηνία της ΠΑΕ, δίχως να έχει βάλει χρήματα ή έστω να έχει βρει ανθρώπους που θα τον στηρίξουν οικονομικά, πέραν των απλών φιλάθλων.

Χθες ο συνεργάτης του νέου προέδρου, Αντώνης Ηλιόπουλος, φέρεται να επικοινώνησε με τον Ανδρέα Δημητρέλο ζητώντας του να παραιτηθεί ένα ακόμη μέλος από το παλιό ΔΣ για να πάρει ο ίδιος τη θέση του, ενώ φήμες ανέφεραν πως ζήτησε και μία επιπλέον αντικατάσταση. Ο Ανδρέας Δημητρέλος αντέδρασε, ήταν έτοιμος να παραιτηθεί, αλλά με παρέμβαση του Θωμά Μαύρου η ηρεμία επέστρεψε. Άλλωστε ο νέος πρόεδρος αναγνωρίζει πως η παραμονή Δημητρέλου, που χειρίζεται όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας το τελευταίο διάστημα, είναι απαραίτητη στο «καυτό» διάστημα μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Θωμάς Μαύρος θα φέρει πολλές αλλαγές στην ΑΕΚ. Η διοίκηση θα αλλάξει σχεδόν ριζικά. Μέχρι τότε, βασικό μέλημα είναι η εξασφάλιση της φορολογικής ενημερότητας (τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί η τροπολογία για την προσωρινή-τρίμηνης διάρκειας-φορολογική ενημερότητα) και της συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, η συγκέντρωση χρημάτων από διαρκείας και συμμετοχή του κόσμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η αναζήτηση άλλων πόρων και ασφαλώς ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Αυτός θα προχωρήσει, αν και λέγεται πως οι σχέσεις Μαύρου Τσιάρτα έχουν διαταραχθεί και δεν θα συνυπάρξουν μετά τις 24 του μήνα. Ίδωμεν…

Φουρτάδο και ενίσχυση στο προσκήνιο

Ο Βαγγέλης Βλάχος μπορεί να τρίβει τα χέρια του βλέποντας την πρόοδο των παικτών της ΑΕΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι, ωστόσο δεν παύει να θεωρεί πως απαιτείται ενίσχυση με τουλάχιστον 5-6 παίκτες. Για την επίθεση στο προσκήνιο ήρθε η περίπτωση του Εμίλιο Φουρτάδο, τον οποίο γνωρίζει ο προπονητής της «Ένωσης».

Το πρόβλημα με τον 29χρονο σέντερ φορ από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι πως έχει συμβόλαιο με την Παναχαϊκή. Από εκεί και πέρα, σε καλό δρόμο είναι η προσπάθεια απόκτησης του Γιώργου Ιωαννίδη, που αναμένεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και θα καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ. Για την ίδια θέση η ΑΕΚ θα δοκιμάσει ξανά τον Ντίνο Νικολόπουλο, τον 19χρονο άσο από τον Πανηλειακό. Στην ΑΕΚ περιμένουν και την αποδέσμευση του Σταύρου Τσουκαλά από τον ΠΑΟΚ για να έχουν μία ακόμη λύση στη μεσαία γραμμή.

Για την ίδια θέση προορίζεται και ο 22χρονος Παύλος Μητρόπουλος, που όμως έχει συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό. Στο μεταξύ, προ των πυλών είναι η συμφωνία με την Καλλιθέα για τον 21χρονο στόπερ Γιώργο Κουτρουμπή. Η «Ένωση» παρακολουθεί διακριτικά και τις υποθέσεις Γιαννιώτα και Κατίδη, αλλά οι πιθανότητες να αποκτηθεί έστω κι ένας από τους παίκτες του Άρη είναι λιγοστές.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: