Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Έτσι γιόρτασε την επέτειο η ΕΡΤ!!!

Μια ζωή τα ίδια! Όπως η ΕΡΤ "έχασε" πριν από 20 χρόνια (ακριβώς!) το χρυσό του Πύρρου, έτσι έγινε και με το χάλκινο του Ηλιάδη. Δείτε τα δημοσιεύματα του 1992!
Έτσι γιόρτασε την επέτειο η ΕΡΤ!!!
Γράφει ο Βασίλης Γαλούπης.
Πέρναγα μια μέρα πριν από μερικούς μήνες από την πίσω πλευρά του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και μου λέει μια συνάδελφος που ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο: "Το βλέπεις αυτό το παλιό αεροπλάνο στη γωνία; Είναι αυτό από το οποίο κατέβηκαν το 1992, γυρνώντας από την Βαρκελώνη, ο Πύρρος με τη Βούλα".
Ένα αεροπλάνο παροπλισμένο, "κουρασμένο" και σκουριασμένο… Σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο, σε έναν (απ’ όλες τις απόψεις) προσγειωμένο πια αθλητισμό μετά την εκτόξευση 1992-2004!
Διθυραμβικά!
Την 1η Αυγούστου 1992, σαν σήμερα δηλαδή, όλα τα πρωτοσέλιδα ήταν διθυραμβικά. Ο Πύρρος Δήμας είχε γίνει την προηγούμενη μέρα ο πρώτος αθλητής που κατακτούσε χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, μετά το 1980 (του Μυγιάκη στην πάλη). Λίγες μέρες αργότερα η Πατουλίδου θα ντουμπλάριζε τις πρωτιές.
Στον κόσμο της μαγνητοσκόπησης!
Πολλά άλλαξαν από τότε. Και στον αθλητισμό και παντού. Εκτός, ίσως, μόνο από την ΕΡΤ! Η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στον «μαγνητοσκοπημένο» κόσμο της μερικές φορές. Και σε κάποια ζητήματα να είναι ίδια κι απαράλλαχτη.
Θυμήθηκα, λοιπόν, πως όταν ο Πύρρος είχε πάρει το χρυσό είχε γίνει ο κακός χαμός επειδή και τότε η ΕΡΤ δεν έκανε ζωντανή μετάδοση. Όπως ακριβώς συνέβη και σήμερα με το χάλκινο του Ηλιάδη, μια εικοσαετία μετά ακριβώς!
Σπάσανε τα τηλέφωνα…
Πιο κάτω, λοιπόν, μπορείτε να δείτε κι εσείς αυτούσια δυο από εκείνα τα (τόσο επίκαιρα, δυστυχώς…) δημοσιεύματα.
Το ένα είναι από τα Νέα (1/8/1992), όπου διαβάζουμε:
«Πλήθος τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία των Νέων λόγω της μη ζωντανής μετάδοσης από την τηλεόραση του τελικού της άρσης βαρών των 82.5 κιλών, όπου ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο».
Στην συνέχεια του δημοσιεύματος μπορείτε να δείτε και την απάντηση του τότε υπεύθυνου της αποστολής για την ελληνική τηλεόραση, όπου τα έριχνε στην… Eurovision.
«Για τον υφυπουργό είχαν χρόνο»
Επίσης, βρήκαμε κι ένα δημοσίευμα από το εβδομαδιαίο «Ποντίκι», στις 6/8/1992, το οποίο μεταξύ άλλων γράφει:
«Όσο για την αθλιότητα της επίσημης Ελλάδας, δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Η κρατική (διάβαζε: κυβερνητική) ΕΡΤ παρέλειψε να δείξει τον Πύρρο Δήμα αγωνιζόμενο (μόνον η ντριμ τιμ φέρνει διαφήμιση) και ανασκεύασε με βιντεοσκόπηση της τελετής απονομής μεταλλίου. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μεταδώσει εντεκάλεπτη συνέντευξη του υφυπουργού αθλητισμού…».
Μήπως θα λέμε τα ίδια και μετά από 20 χρόνια;

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: