Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οφείλει να δώσει χρόνο στον εαυτό του!!

Ο νέος ΠΑΟΚ μπαίνει στη μάχη της Ευρώπης και το στοίχημα των προκριματικών του Γιουρόπα είναι ξεκάθαρο. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Οφείλει να δώσει χρόνο στον εαυτό του
Καλόμαθε τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία του να αντιμετωπίζει τη φετινή συμμετοχή της ομάδας στο Europa League ως μίας πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνει και πάλι το γύρο της Γηραιάς Ηπείρου.
Τα καλά αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων έχουν δώσει το δικαίωμα στο "Δικέφαλο" να αποφεύγει τα μεγαθήρια στο δρόμο για τους ομίλους, ωστόσο, ειδικά φέτος, η νέα ομάδα του Γιώργου Δώνη πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.
Η Μπνέι Γιεχούντα, κόντρα στην οποία, ο ΠΑΟΚ ανοίγει το κύκλο των φετινών αναμετρήσεων εκτός συνόρων σαφώς και δεν μπορεί να τρομάξει τους "ασπρόμαυρους", όμως, από την άλλη δεν είναι και αμελητέα ποσότητα. Ειδικά για το φετινό γεμάτο νιάτα,  αλλά με πολλούς άπειρους παίκτες, ΠΑΟΚ μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη αν δεν προσεχθεί.
Αν δεν θέλει να βάλει μπελάδες στο μυαλό του ο ΠΑΟΚ, οι παίκτες του θα πρέπει να μπουν αύριο στο "Ραμάτ Γκαν"  σαν να βλέπουν μπροστά τους την Τότεναμ. Πρέσινγκ από το πρώτο λεπτό, αλληλοκαλύψεις, γρήγορες επιθέσεις στην κόντρα και διάθεση για αυτοθυσία, θα πρέπει να είναι τα στοιχεία που θα συνθέτουν το παιχνίδι του "Δικεφάλου", αν θέλει να αποδείξει στην πράξη ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ζευγαριού.
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φέτος την πολυτέλεια να περιμένει τις ατομικές εξάρσεις και εμπνεύσεις ποδοσφαιριστών του (αν και υπάρχουν ορισμένοι τέτοιοι στο ρόστερ, όπως οι τρεις νέοι αρχηγοί και ο Λάζαρ), αλλά είναι υποχρεωμένος να στηριχθεί στην ομαδική λειτουργία του.
Τα υπερπολύτιμα αποθέματα αυτοπεποίθησης
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στο αυριανό παιχνίδι και να δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα. Η απάντηση είναι απλή και έρχεται μέσα από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Σχεδόν πάντοτε, για μία νέα ομάδα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αν πάει καλά στα πρώτα ματς κερδίζει σε αυτοπεποίθηση, ανεβάζει το ηθικό της και πατά γερά στα πόδια της. και το κυριότερο, δίνει το χρόνο στον εαυτό της να εξελιχθεί. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.
Το να καταφέρει η ομάδα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπνέι Γιεχούντα, θα δώσει το χρόνο στο Δώνη και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, καταρχήν να ολοκληρώσουν το παζλ του νέου ΠΑΟΚ φέρνοντας τους παίκτες που επιθυμούν μέχρι τη διεξαγωγή των πλέι οφ, και κατά δεύτερο στον προπονητή του ΠΑΟΚ την ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να εξελίξει και άλλο το σύνολο που δουλεύει από τις αρχές Ιουλίου. Αν, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κάνει στη συνέχει και πετυχημένη παρουσία στα πλέι οφ του Europa League, τότε το πρώτο μεγάλο στοίχημα της χρονιάς (η παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης) θα έχει κερδηθεί και μαζί αρκετός χρόνος για να στηθεί ο νέος ΠΑΟΚ χωρίς συνθήκες έντονης πίεσης.  
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: