Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής για Καραγκούνη!!

Το τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, γνωστοποίησε o Γιώργος Καραγκούνης, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Nova Σπορ FM.
«Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν» σχολίασε ο έμπειρος μέσος, ο οποίος επέλεξε να βάλει ο ίδιος ένα τέλος στην παρατεταμένη φημολογία των τελευταίων ημερών, κλείνοντας το κεφάλαιο Παναθηναϊκός.
Ο Καραγκούνης δεν έκρυψε, πάντως, την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, κάνοντας λόγο και για ανακρίβειες που ειπώθηκαν ως προς το θέμα των εγγυήσεων που φέρεται να είχε ζητήσει, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του: «Ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες. Δεν ζήτησα ποτέ εγγυήσεις για συμμετοχές. Ούτε η τράπεζα δεν σου δίνει σήμερα εγγυήσεις». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αντιλαμβάνεται την επιλογή του προπονητή του τριφυλλιού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού κρίνει ως εμφανέστατες τις προθέσεις του να μην τον έχει στα πλάνα της νέας σεζόν.
H γνωστοποίηση
«Ημουν στην ομάδα τόσα χρόνια και όταν οι ωραίες στιγμές φτάνουν στο τέλος, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά άμα φτάσει με τέτοιο τρόπο το τέλος. Αλλά από την πλευρά μου εξάντλησα όλα τα περιθώρια δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, επειδή κι εγώ δεν μπορώ να σταματήσω το ποδόσφαιρο, θέλω να συνεχίσω να παίζω ακόμα, έπρεπε να τελειώνουμε μ’ αυτό.
Ηθελα να μιλήσω νωρίτερα, αλλά περίμενα να τελειώσει το παιχνίδι με την Μάδεργουελ για να είναι όλα πιο ήρεμα και να είναι και η ομάδα προσηλωμένη στο στόχο της, που είναι να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα κατά 99% έχει περάσει στην επόμενη φάση και είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε έστω και από το ραδιόφωνο να μάθει και ο κόσμος ότι δεν θα συνεχίσω άλλο στον Παναθηναϊκό.
Η επιθυμία του Φερέιρα...
Ο Καραγκούνης απέδωσε την εξέλιξη αυτή, καθαρά, στην απόφαση του Φερέιρα, αλλά και στη δεύτερη σκέψη που έκανε η διοίκηση, υλοποιώντας τελικά την αρχική πρόθεση του Πορτογάλου τεχνικού...
«Την προηγούμενη χρονιά, είχα δει κάποια πράγματα πράγματα έγιναν κάποιες συζητήσεις, η διοίκηση απ’ ό,τι είδα στην αρχή ήθελε κατά κάποιο τρόπο να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα, όπως και για μένα θα ήταν το ιδανικό γιατί ήμουν 10 χρόνια στην ομάδα σαν επαγγελματίας, άλλα 6-7 στις ακαδημίες, έχω συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν συμβαδίζουν κάποια πράγματα όπως η επιθυμία του προπονητή που την είδα δει γιατί παίζουμε τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και ορισμένα πράγματα μπορείς να τα δεις, εννοώ πάντα τα ποδοσφαιρικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλη την αντιμετώπιση που είχα όλη την προηγούμενη χρονιά.
Η διοίκηση ήθελε να το πάει όπως το πήγε κι εγώ να κάνω λίγο πίσω και να συμβιβαστώ με ορισμένα πράγματα, αλλά στο τέλος και η διοίκηση το ξανασκέφτηκε ίσως, θα έλεγα, οπότε και φτάσαμε εδώ και εφόσον και είναι έτσι τα πράγματα με τον προπονητή, δεν είναι και το πιο σωστό να πιέζουμε καταστάσεις και πράγματα. Κι επειδή πάντα στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα δεν συμβαδίζουν ορισμένες φορές το καλύτερο είναι αυτό αυτή τη στιγμή.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν έγινε κάποιο ραντεβού. Η διοίκηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι με ήθελε, ο προπονητής μου παρουσίαζαν μια κατάσταση ότι με ήθελε κι αυτός κάτι που σίγουρα δεν ήταν αλήθεια. Είναι σεβαστή η άποψη κάθε προπονητή, μη αποδεκτή βέβαια από μένα και γι’ αυτό φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Όπως έχω πει το ποδόσφαιρο μου αρέσει, το αγαπώ και όπως έχω πει θέλω να συνεχίσω να παίζω».
...οι ανακρίβειες και τα παραμύθια
Πάντως, από την πλευρά του ο έμπειρος μέσος δεν άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα που του τέθηκαν και αναφέρθηκε στο θέμα των εγγυήσεων που φέρεται να είχε ζητήσει, ώστε να πει το ναι...
«Ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες που στα 20 χρόνια που έχω παίξει είναι πράγματα που δεν έχω κάνει ποτέ. Ειπώθηκε ότι ζητούσα εγγύηση για να παίξω, εγγύηση στη σημερινή εποχή δεν σου δίνει ούτε η τράπεζα. Ορισμένα πράγματα, πρέπει ακόμα και οι δημοσιογράφοι που τα ακούνε να είναι και λίγο πιο ευέλικτοι, γιατί όλοι όσοι με ξέρουν τόσα χρόνια πρέπει να ξέρουν ότι η μοναδική εγγύηση η δική μου είναι αυτή που καταθέτω μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορώ εγώ να δώσω κάποια άλλη εγγύηση και πόσο μάλλον κάποιος προπονητής. Μετά από 20 χρόνια ποδόσφαιρο και κάποια εμπειρία, το να ζητήσω κάποια εγγύηση, αυτά είναι όλα παραμύθια για να μην πω κάποια άλλη λέξη. Ποτέ δεν ειπώθηκε αυτό το πράγμα.
Εβλεπα κάποια πράγματα από πέρυσι, αλλά έβλεπα και ότι η διοίκηση ήθελε να με κρατήσει και να τελειώσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Ενοιωσα πολλή αγάπη και από τον κόσμο, όχι μόνο μετά το Εuro, γιατί μετά το Εuro, μπορείς να πεις εντάξει. Αλλά και στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια όταν περνούσα στον αγωνιστικό χώρο ο κόσμος με χειροκροτούσε. Τα σκέφτηκα όλα αυτά και είπα να βρούμε μια λύση και να μείνω στον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν επετεύχθη και επαναλαμβάνω ότι από την πλευρά μου εξάντλησα κάθε περιθώριο για να γίνει αυτό, νοιώθοντας και την αγάπη του κόσμου, ακόμα και παλιών παικτών του Παναθηναϊκού που έχουν γράψει ιστορία και ήταν πολύ τιμητικό αυτό για μένα. αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει πιο νωρίς, να μην παρουσιαζόταν αυτή η ιστορία πιο γλυκιά θα έλεγα, θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί οι αλήθειες από την αρχή και να έχει τελειώσει το πράγμα νωρίτερα. Αλλά όλα τα καλά πράγματα φτάνουν κάποτε στο τέλος, δυστυχώς. Το καλύτερο θα ήταν να τελειώσω στο γήπεδο, αλλά εντάξει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».
Το οικονομικό...
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Καραγκούνη στο οικονομικό, τονίζοντας ότι επί της ουσίας, συζήτηση περί αυτού δεν έγινε... «Επί της ουσίας ούτε συζητήσεις για τα οικονομικά έγιναν γιατί κι αυτό ειπώθηκε. Μπορείτε να ρωτήσετε όταν ήρθα από τη Μπενφίκα και τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Μήτσου και τον  κ. Βέλιτς τι υποχώρηση έκανα στα χρήματα. Οπότε όποια αναφορά περί χρημάτων δεν θα έπρεπε να γίνεται σε καμία περίπτωση γιατί όπως είπα έχω αποδείξει ότι δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Τίμησα όλα αυτά τα χρόνια το συμβόλαιό μου  μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο. Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και δεν έπαιζα για τα χρήματα. Είτε έπαιζα για 3.000 ευρώ ή για ένα εκατ. ευρώ, πάντα έδινα το 100%. Και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό. Δεν έγινε ποτέ επί της ουσίας συζήτηση για το οικονομικό».
Βλέπει... εξωτερικό
Αναφερόμενος στην επόμενη σελίδα που πρέπει, πλέον, να ανοίξει στην καριέρα του, ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε ότι το εξωτερικό μοιάζει αυτή τη στιγμή ως η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να παραμείνει στην ενεργό δράση: «Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Θέλω να συνεχίσω. Είναι δύσκολη η απόφαση να φύγω. Εχω οικογένεια, τρία παιδιά, αλλά το εξωτερικό φαντάζει ως η καλύτερη λύση. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, εξάλλου η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31 Αυγούστου».
Συγκινημένος στο αντίο...
Ο «Κάρα» δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για το μεγάλο αντίο που είπε στον Παναθηναϊκό: «Πέρασα πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Η περίοδος 2000-2003 ήταν μια περίοδος αξέχαστη για όλους μας. Απ’ όσο θυμάμαι είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας. Ολες οι στιγμές ήταν ανεπανάληπτες.
Ένα πράγμα που μου έχει μείνει ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Γιατί τότε ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Η ομάδα θα μπορούσε τότε, είτε ΟΥΕΦΑ, εντάξει Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλη κουβέντα να την πεις αλλά φτάσαμε δύο φορές να πάμε στα ημιτελικά και όταν φτάνεις ως εκεί το σκέφτεσαι. Είχαμε κοντράρει την μεγάλη ομάδα του Μουρίνιο την Πόρτο και ίσως με κάποιες μεταγραφές και λίγη τύχη θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό. Παρόλο που αυτή η ομάδα δεν κέρδισε κάποιο πρωτάθλημα τότε, το κατακτήσαμε ένα χρόνο μετά. Αλλά η σύγκριση γίνεται πάντα με τους καλύτερους και η Ευρώπη είναι πάντα η καλύτερη».
Το Euro 2012 και ο εγωισμός...
Ο Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο Euro 2012: «Παίξαμε καλά και αυτό μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω, επειδή πολλά λένε για την ηλικία μου και για το πόσα παιχνίδια μπορώ να βγάλω. Η ηλικία φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ότι βγήκαν τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα στο Εuro ήταν η καλύτερη απάντηση. Θέλω να βάζω πάντα στόχους στην καριέρα μου είμαι εγωιστής. Συγνώμη για τον τόνο της φωνής μου, αλλά αλλιώς περίμενα το τέλος της καριέρας μου. Όπως ήρθαν όμως τα πράγματα αυτή ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση. Τώρα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και πρέπει όλοι να είναι κοντά στην ομάδα για να πάει ο σύλλογος στο δρόμο των επιτυχιών. Όπως του αξίζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: