Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Εθνική Παίδων προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2010


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Εθνική Παίδων προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2010 που θα διεξαχθεί στο Λιχτενστάιν. Η ελληνική ομάδα νίκησε στον τελευταίο αγώνα της ενδιάμεσης φάσης στην Πάτρα την Φινλανδία με 2-1 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά. Και τα δύο γκολ για την ομάδα που κοουτσάρουν ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Θόδωρος Παχατουρίδης πέτυχε ο στράικερ του Ολυμπιακού Διαμαντάκος.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 48΄, όταν ο Βαϊρίνεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ωστόσο με τα τέρματα του Διαμαντάκου (74΄, 78΄) κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει την «πρωτιά» στο γκρουπ και, παράλληλα, την πρόκριση για την τελική φάση.

Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010 στο Λιχτενστάιν, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα διενεργηθεί στις 7 Απριλίου στην πόλη Βαντούζ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνος, Καραγκούνης (56’ Προβατίδης), Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Μπουγαΐδης, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Καϊμακαμούδης (50’ Κουσίδης), Μαυριάς, Κατίδης και Σταφυλίδης (70’ Αριανούτσος).

ΦΙΝΛΑΝΔΙA: Ααλτόνεν, Ο’ Σόνεσι, Λατοσάρι, Σάλονεν, Μίκελα, Βαϊρίνεν, Σέφερι (78’ Λάντε), Παανάνεν (41’ Τζάμα), Σάκσελα, Χελβελάχτι και Λαμ (70’ Μικιγιάρβι).
Η βαθμολογία του 3ου ομίλου
Ελλάδα (7-3) 7
Έϊρε (4-3) 6
Αυστρία (5-8) 2
Φινλανδία (4-3) 1

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λεωνίδας Βόκολος δήλωσε αναφορικά με τη σπουδαία πρόκριση: «Νιώθουμε τεράστια χαρά για την πρόκριση και δικαιωμένοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και στα τρία ματς του τουρνουά. Επιβεβαιώσαμε ότι ήμασταν η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί είχαν το σθένος και το κουράγιο να γυρίσουν στο τέλος το σημερινό ματς. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ. Γαβριηλίδη, Φύσσα, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά μας από την αρχή και μάς βοήθησαν σημαντικά, τον συνεργάτη μου, Θοδωρή Παχατουρίδη, καθώς επίσης όλο το τιμ. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες. Σ΄ αυτούς ανήκει η πρόκριση. Από τον Αύγουστο ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι και κατάφεραν αυτό που τότε έμοιαζε με όνειρο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι είμαστε μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια».

Από την πλευρά τους οι διεθνείς τόνισαν:

Αριανούτσος: «Τα λόγια είναι περιττά. Είμαστε ευτυχισμένοι που η Εθνική Παίδων πάει στα τελικά ύστερα από πολλά χρόνια. Είμαστε μια οικογένεια, δεν θέλουμε να σταματήσουμε τα όνειρα, θέλουμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε και το τρόπαιο γιατί έχουμε καλή ομάδα».

Διαμαντάκος: «Είμαστε πανευτυχείς. Δείξαμε ψυχή και πήραμε δίκαια την πρόκριση».

Φουρλάνος: «Αποδείξαμε την αξία μας. Παρά το κακό ξεκίνημα, πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και ανατρέψαμε το σκορ».

Καπίνο: «Η δουλειά μας σε αυτή τη φάση τελείωσε. Τώρα θα ασχοληθούμε με τα τελικά και θα πάμε στο Λιχτενστάιν για το καλύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: