Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η πρώτη μάχη του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ


Ο Μπουχάν μαρκάρει τον Λέτο Για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσουν.
Στο "Σπύρος Λούης", μόλις 68 ώρες μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να συνέλθει και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση, με ένα σκορ ασφαλείας ή έστω μια απλή νίκη, που θα μπορέσει να υπερασπιστεί στον επαναληπτικό των Ιωαννίνων, που παρεμπιπτόντως δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τρία παιχνίδια να του απομένουν στην προσπάθεια σωτηρίας, το τελευταίο από αυτά μάλιστα με τον Παναθηναϊκό στους "Ζωσιμάδες", δεν μπορεί να αγνοήσει και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου εδώ που έφτασε.
Αλλωστε για δεύτερη φορά μόλις στην ιστορία του βρίσκεται τόσο μακριά. Η προηγούμενη ήταν το 2007, σν ομάδα Β' Εθνικής, όταν αποκλείστηκε από τη Λάρισα, ομάδα που τελικά πήρε το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός δεν φτάνει και πολύ εύκολα στα ημιτελικά, αφού το έχει καταφέρει μόλις δύο φορές τα προηγούμενα δέκα χρόνια (!), ωστόσο φτάνοντας εκεί τον τελικό τον.. έχει!
Και στις εννέα τελευταίες εμφανίσεις του σε ημιτελικά, έχει προκριθεί και τις εννέα φορές! Για τελευταία φορά αποκλείστησε στα ημιτελικά το 1990, όταν ηττήθηκε 2-1 από τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο παιχνίδι ήλθαν 3-3!
Στο πρώτο παιχνίδι είχε σκοράρει ο Νίκος Αναστόπουλος, που τώρα είναι προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα!

Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ημιτελικό από επαρχιακή ομάδα.
Το 1997 για τελευταία φορά έκανε εύκολη πρόκριση με την Παναχαϊκή, 3-0 και 4-0, όπως και δύο χρόνια νωρίτερα με την Καβάλα, 1-0 και 5-0.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τα δύο παιχνίδια που έδωσε φέτος στο "Σπύρος Λούης", με Καλλιθέα και Πιερικό, αλλά έχει κερδίσει μόλις τρία από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια που έδωσε στο γήπεδο αυτό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό το 1980, όταν τον νικούσε στις 6 Φεβρουαρίου με 2-1 (Σεϊταρίδης, Τσιριμώκος - Αλβαρες), ενώ το 1988 και το 1989 σε διπλούς αγώνες την πρόκριση την είχε πάρει ο Παναθηναϊκός.

  • Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος από την Αχαϊα, στο έβδομο μόλις παιχνίδι της καριέρας του στο Κύπελλο, και φυσικά τον πρώτο ημιτελικό του.

  • Οι σκόρερ του Κυπέλλου:
    4 γκολ: Ονουάτσι (Καβάλα), Λεπτοκαρίδης (ΠΑΟΝΕ)
    3 γκολ: Ντιμπαλά (Γιάννινα), Κόκε (Αρης)
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: